mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"Μόλυνση" οι διακηρύξεις μίσους από τα κανάλια

Ενώ οι τηλεοπτικοί αστέρες, βαυκαλιζόμενοι ως γνήσια "νούμερα" από τα νούμερα των μετρήσεων τηλεθέασης, συνεχίζουν την τακτική πρόκλησης μίσους ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δημιουργοί από το χώρο του πολιτισμού επισκέφθηκαν σήμερα το κτίριο της Υπατίας και έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Και μόνο η επίσκεψη τους προκάλεσε νέο γύρο μισαδόξων αναφορών στην τηλεόραση. Και άντε οι έχοντες τηλεοπτική δύναμη και εξουσία πίσω και μπροστά από τον τηλεοπτικό παραμορφωτικό φακό. Τα μεσημεριανάδικα τι θέλουν και ανακατεύονται μετατρέποντας την πολιτική και ιδεολογική μάχη σε κόντρα ανάμεσα σε τηλεοπτικά πρόσωπα; Τόσα καταλαβαίνουν, έτσι κάνουν. Το κλίμα που καλλιεργεί η τηλεόραση επισημάνθηκε από τους καλλιτέχνες. Κάτι ξέρουν κι αυτοί για την τηλεοπτική κυριαρχία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν οι ηθοποιοί

Μαρία Κανελλοπούλου, Κάτια Γέρου, Στέλιος Μάινας, Ρήγας Αξελός, Κάτια Σπερελάκη, Τάσος Ράπτης, Νένα Μεντή
οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλο
ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβίμ
ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης,
ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος
ο κινηματογραφιστής Χρήστος Βούπουρας.



Η Κάτια Γέρου απηύθυνε έκκληση «να βρεθεί επειγόντως λύση για να μη φθάσουν στον θάνατο οι μετανάστες απεργοί πείνας», υπογραμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη «να δημιουργηθούν υποδομές στις χώρες προέλευσής τους για να μην αναγκάζονται να ξεριζώνονται, λόγω της φτώχειας».

«Επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο κ. Θεοδωρόπουλος τις δηλώσεις «περί βόμβας λοιμώξεων» του κτιρίου Υπατία από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και επισήμανε ότι «οι απεργοί πείνας με την αξιοπρέπεια και τη βροντερή σιωπή τους μας βοηθούν να σκεφτούμε για τον ρατσισμό και για το πώς ο φόβος οδηγεί στον φασισμό».

Η κ. Κανελλοπούλου, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας, όχι από φιλανθρωπία, «άλλωστε το δίκαιο και η ανάγκη δεν χρειάζονται καθοδήγηση και υποκινητές».

Για «τεράστιο κίνδυνο από τον καθημερινό φασισμό, που καλλιεργείται στις γειτονιές της Αθήνας» έκανε λόγο ο σκηνοθέτης Γ. Κόρρας, ενώ ο τραγουδοποιός Στ. Δρογώσης μίλησε για «μόλυνση, που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια με διακηρύξεις μίσους κατά των μεταναστών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: