mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτόγνωρο για εμάς, μάθαμε ότι δεν είμαστε μόνοι...

Στον "αέρα" του Διαδικτύου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ένα νέο blog, των εργαζομένων στις Αττικές Εκδόσεις. http://ergazomenoiattekd.wordpress.com/

Με τη συμμετοχή από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες, οι διαχειριστές του blog δηλώνουν πως αναγκάζονται να αναμετρηθούν με την καταιγιστική αντεργατική πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόϊκας.
Καλωσορίζοντας το νέο blog των εργαζομένων από τις Αττικές Εκδόσεις, να σημειώσουμε πως τα ιστολόγια εργαζομένων σε εκδοτικά συγκροτήματα τείνουν να εξελιχθούν σε βασικό παράγοντα ενδο-κλαδικής ενημέρωσης και προβληματισμού.
Κυρίως όμως είναι ένα βήμα ανοίγματος του "κλειστού" δημοσιογραφικού επαγγέλματος προς τους πολίτες. Επικοινωνεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι σε όλες τις ειδικότητες στον Τύπο, κάτι που ως πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού. Η επικοινωνία γίνεται προς το παρόν μονομερώς και όχι αμφίδρομα. Ελάχιστα blogs γίνονται εκτός από πομποί δράσεων, ενεργειών και δέκτες(δημοσίευσης και επικοινωνίας)των προβλημάτων σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

Ποιοί είμαστε

Είμαστε εργαζόμενοι στις Αττικές Εκδόσεις, απ’ όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες, μισθωτοί ή αμειβόμενοι με ΔΠΥ, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων του Κλάδου, που εδώ και κάποιο καιρό δίνουμε έναν πρωτόγνωρο αγώνα.

Πρωτόγνωρο γιατί είμαστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που αναγκάζονται να αναμετρηθούν με την καταιγιστική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και η εμπειρία μας είναι πολύτιμη για όλους όσοι αποφασίζουν να πράξουν όπως εμείς.
Πρωτόγνωρο για την εργοδοσία, που είχε συνηθίσει να υπολογίζει τους εργαζόμενους με όρους αποδοτικότητας και κερδοφορίας και έρχεται τώρα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.



Πρωτόγνωρο για εμάς τους ίδιους, που μέσα σε λίγες μέρες μάθαμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι μπορούμε να υπολογίζουμε ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να επιδρούμε στις εξελίξεις.

Στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις μας, συναντιόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε από κοινού, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Αυτό το blog, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στη συνέλευση εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 28/01/11 παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων, έρχεται να κάνει πιο συχνές τις συναντήσεις μας, πιο πλούσιες τις συζητήσεις μας, πιο αποτελεσματικό το συντονισμό μας. Να αποτελέσει το δικό μας δίαυλο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα γεγονότα και πληθαίνουν οι προσπάθειες όπως η δική μας.
Η ομάδα που διαχειρίζεται το blog αποτελείται από συναδέλφους σε εθελοντική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: