mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Να πάρετε πίσω τα λεφτά, προτείνουν οι ελεγκτές!

Ένα ακόμη πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για σκανδαλώδεις συμβάσεις παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον αναπληρωτή Τηλέμαχο Χυτήρη. Είναι το 4ο κατά σειρά πόρισμα που καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ με την κατηγορία της μη σύννομης ανάθεσης συμβάσεων. Αφορά την ανάθεση της παραγωγής του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2006 στην εταιρεία Bug Stages χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός ανάθεσης καθώς και στη διενέργεια συναυλίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής στην ίδια εταιρεία.

Για το Φεστιβάλ Τραγουδιού το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2 και 4 Νοεμβρίου 2006 βρέθηκε πως η ανάθεση της παραγωγής έγινε στην εν λόγω εταιρεία στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εμφανίζεται και η σύσταση της ως εταιρεία!Σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα του πορίσματος, η εταιρεία εμφάνισε παραστατικά αξίας 183,6 χιλ ευρώ, έλαβε ωστόσο από την ΕΡΤ το ποσό των 278,3 χιλ. ευρώ, 94,6 εκατ. περισσότερα. Για τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής διαπιστώθηκε πως υποβλήθηκαν παραστατικά στο ποσό των 37.000 ευρώ ενώ η ΕΡΤ πλήρωσε στην εταιρεία 81.000 ευρώ συνολικά.
Ερευνήθηκε επίσης η διοργάνωση της έκθεσης για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ζάππειο μέγαρο, για την οποία δεν στοιχειοθετείται η απαγγελία κατηγοριών. Για τις δυο πρώτες υποθέσεις το πόρισμα καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μη σύννομες ενέργειες για τους Χρήστο Παναγόπουλο,πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Χουλιάρα ο οποίος δεν είχε δικαιοδοσία να εγκρίνει την ανάθεση καθώς και στους τακτικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ Περικλής Παπαδημητρίου, Ευδοκία Πρωτόπαππα και Απόστολο Μπάγια.
Τώρα, προτείνεται να αναζητηθούν τα επιπλέον ποσά από την ΕΡΤ και να τα πάρουν πίσω από την εταιρεία ή ίσως ευθύνονται.



Το πόρισμα το οποίο θα αποσταλεί κατά την πάγια τακτική του υπουργείο Πολιτισμού στον εισαγγελέα, παραδόθηκε τη στιγμή που στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής άνοιξε η διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων για υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες σκανδάλων στο 1ο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Κατά πληροφορίες μας δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα καταγγελίας σύμβασης σε μόνιμους υπαλλήλους.
Κι όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης προχώρησε σε μαζική απομάκρυνση σειράς στελεχών σε διευθύνσεις και τμήματα της κρατικής τηλεόρασης. Στις αρχές ακόμη της εβδομάδας άλλαξαν εννέα διευθυντές στην κρατική τηλεόραση. Η Πανδώρα Μουρίκη όπως αναμενόταν ανέλαβε τη θέση της διεύθυνσης τηλεοπτικού προγράμματος. Επίσης ζητήθηκε η παραίτηση του διευθυντή του γραφείου προέδρου Ν.Θωμόπουλου.

(αναδημοσίευση από στήλη Greektv.com της Espresso της Κυριακής) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: