mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Και τώρα τι κάνουμε;

Πρόσκληση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην ΕΣΗΕΑ απευθύνει η Διακλαδική Πρωτοβουλία για συνάντηση την Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα στην Ένωση Συντακτών. Όπως είναι γνωστό η συνάντηση με τους εκδότες αναβλήθηκε. Για μια ακόμη φορά. Λογικό, αφού ήδη μονομερώς και μεμονωμένα άρχισε η εφαρμογή του non paper Ψυχάρη-Μπόμπολα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το πρόβλημα, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ότι δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ συμφωνίας με προτάσεις αντεπίθεσης στους εκδότες. Και το χειρότερο όλων, ότι κάτι τέτοιο δεν τίθεται προς συζήτηση και προβληματισμό. Και το ακόμη χειρότερο, ότι σπερματικά και διάσπαρτα και υπάρχουν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτείνονται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις αντεπίθεσης. Πάντα με άξονα τη δημοσιογραφική εργασία. Αλλά δεν βρέθηκε κοινός τόπος συνάντησης.
Γιατί κανένα πλαίσιο εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει αν προηγουμένως δεν τεθεί το ερώτημα "τι θέλουμε για την ενημέρωση και τα Μέσα της";

Η πρόσκληση της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 7, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ καλεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για να συναντηθούμε όλοι μαζί, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις του Τύπου, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Τι κι αν τα σωματεία του Τύπου στην πλειοψηφία τους έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, τα αφεντικά δεν κάνουν ανακωχή. Η συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους συνεχίζεται. Ο Μπόμπολας δρομολογεί το δικό του «Μνημόνιο» στον Πήγασσο ξεκινώντας απ’ την ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων, οι εργαζόμενοι στο Alter παραμένουν απλήρωτοι και το μέλλον τους αβέβαιο, ενώ οι καναλάρχες με εξώδικο απαιτούν την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των τεχνικών. Την ίδια στιγμή οι εργοδοτικές ενώσεις επιδίδονται σ’ ένα ατέρμονο κρυφτούλι με την ΕΣΗΕΑ, διαμηνύοντας επι της ουσίας τη διάθεση τους να τινάξουν στον αέρα την υπογραφή συλλογική σύμβασης και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εξατομικευμένης διαπραγμάτευσης.



Η Ενημέρωση αντί να υπηρετεί και να λογοδοτεί στην κοινωνία, στρέφεται εναντίον της. Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, μετανάστες, ο λαός της Κερατέας στήνονται καθημερινά στο εκτελεστικό απόσπασμα των δελτίων των 8. Αύριο θα είναι η σειρά μας.

Απέναντι στην αμηχανία και την αδράνεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών να υπερασπιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις δεοντολογικές μας αρχές, να προτάξουμε το συντονισμό και την αλληλεγγύη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: