mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σχόλια πολιτών πριν το δελτίο της ΝΕΤ

από το Greektv.com

"Εσύ ό,τι πεις" θα λέει η ΝΕΤ

Πριν από μόλις μία εβδομάδα τα ηγετικά στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, ο πρόεδρός της Θανάσης Παπαγεωργίου και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης, υποσχέθηκαν στους βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πως στο τέλος Φεβρουαρίου θα προστεθούν νέες εκπομπές στο πρόγραμμα της ΝΕΤ και της ΕΤ1. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με την υπογραφή των συμβάσεων, η ηγεσία της ΕΡΤ δεν αποκάλυψε όλα τα σχέδιά της. Μετά το νέο δελτίο ειδήσεων με την Ελλη Στάη, ο τομέας των ειδήσεων ενισχυμένος με τους νέους συμβασιούχους θέλει να κάνει την έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, με άκρα μυστικότητα ετοιμάζεται ένα εντελώς νέο project τηλεοπτικής εκπομπής. Το «Εσύ ό,τι πεις» είναι ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα στο οποίο θα εμφανίζονται πολίτες με τις δικές τους απόψεις, γνώμες ή ερωτήσεις επί της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Η μίνι αυτή εκπομπή δεν θα έχει παρουσιαστή και σχεδιάζεται να προγραμματιστεί πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Το θέμα θα επιλέγεται από τη διεύθυνση ειδήσεων και το ρεπορτάζ θα ετοιμάζεται καθημερινά από ειδική ομάδα ρεπόρτερ. Το μόνο ερώτημα είναι αν η δεκαπεντάλεπτη αυτή εκπομπή θα εγκριθεί και από τους πολιτικούς προϊστάμενους της κρατικής τηλεόρασης.



Το σχέδιο αυτό δεν είναι το μόνο. Οπως μαθαίνουμε, εκτός των αναμενόμενων εκπομπών, του «Εχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά, που αναμένεται να βγει αρχές Μαρτίου στον αέρα, και του «Μένουμε Ελλάδα» με τους Γιώργο Αμυρά και Γιώτα Τσιτσιμπίκου, οι άνθρωποι της ΕΡΤ θέλουν να κάνουν μια εκπομπή για το... ποδήλατο. Και την έχουν ήδη προτείνει στον Γιώργο Αμυρά. Οι νέες εκπομπές σταδιακά μπαίνουν στο πρόγραμμα. Ηδη από την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα αρχίζει η εκπομπή της Ελενας Κατρίτση «Προσωπικά», η οποία φέτος αλλάζει χαρακτήρα και θα ασχοολείται με καυτά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Στο τέλος του μήνα αναμένεται και η πρεμιέρα του νέου κύκλου «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα.

Στο ραδιομέγαρο πάντως επικρατεί αναβρασμός εργασιών. Και όχι μόνο για το πρόγραμμα. Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται ο προγραμματισμός νέων επενδύσεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η δαπάνη 186.000 ευρώ για εργασίες βελτίωσης στο κτίριο της ραδιοφωνίας στην Αγία Παρασκευή και βελτίωσης εξοπλισμού στο κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Το τριετές πρόγραμμα επενδύσεων της κρατικής τηλεόρασης που θα κατατεθεί αναλυτικά στο επιχειρησιακό πρόγραμμά της προβλέπει πως θα δοθούν 32 εκατομμύρια ευρώ. Η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, η προμήθεια νέων τηλεοπτικών καμερών και η εκπομπή σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης της ΕΡΤ.

(αναδημοσίευση από την Espresso)
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1329793&catid=3 

Δεν υπάρχουν σχόλια: