mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νέο οργανόγραμμα και "Συνήγορος μεικτής παραγωγής"

Ο συνήγορος στις παραγωγές...

Μετά το Συνήγορο του Τηλεθεατή η κρατική τηλεόραση ετοιμάζει και τον Συνήγορο της τηλεοπτικής παραγωγής! Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ανάθεση των εξωτερικών αλλά και μεικτών τηλεοπτικών παραγωγών για το επόμενο διάστημα φέρνει και ένα νέου τύπου εσωτερικό έλεγχο εντός της κρατικής τηλεόρασης. Πρόκειται για τον ελεγκτή της πορείας σε Κάθε τηλεοπτική παραγωγή που θα εγκρίνει η ΕΡΤ. Τυπικά ο έλεγχος αυτός προβλεπόταν και από τον παλιό κανονισμό προμηθειών, ωστόσο ποτέ δεν ακολουθήθηκε. Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που ποτέ δεν έκρυψε την προτίμηση της και στη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, υποσχέθηκε πως από τώρα και στο εξής θα ελέγχει σε όλα τα στάδια την πορεία μιας μεικτής τηλεοπτικής παραγωγής και την υλοποίηση των όσων περιγράφονται στη σύμβαση. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης αναφερόμενος στις “αμαρτωλές μεικτές παραγωγές” της κρατικής τηλεόρασης, είπε πως δεν υπάρχουν καλές ή κακές μέθοδοι, υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Η ατάκα αυτή του Λάμπη Ταγματάρχη επιβεβαιώνει πως στις νέες αναθέσεις προγράμματος που θα κάνει η ΕΡΤ τους προσεχείς μήνες θα περιλαμβάνονται και μεικτές παραγωγές. Δυο είναι οι όροι που θα τηρηθούν σύμφωνα με τη δέσμευση που έδωσαν στον Τηλέμαχο Χυτήρη. Πρώτη ότι κάθε εξωτερική εταιρεία θα πάρει μία μόνο παραγωγή και η δεύτερη ότι το κόστος θα παρακολουθείται στενά από τον «συνήγορο της παραγωγής».

...και οι αλλαγές στη δομή της ΕΡΤ

Καταργήσεις τμημάτων, συγχωνεύεις υπηρεσιών, μεταφορά προσωπικού και δημιουργία νέων γενικών διευθύνσεων και διευθύνσεων περιλαμβάνει, κατά πληροφορίες μας, το νέο οργανόγραμμα που θα τεθεί σε εσωτερική διαβούλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το οργανόγραμμα που αλλάζει την εσωτερική δομή της κρατικής τηλεόρασης και το οποίο προτείνει η διοίκηση αυτό το διάστημα είναι ένα από τα πρώτα σχέδιά της όταν τοποθετήθηκε νέο Δ.Σ. στην εταιρεία πριν από ενάμιση χρόνο. Δεν δίνεται δε αποσπασματικά προς συζήτηση με τους συνδικαλιστές, αλλά περιλαμβάνεται ως αναπόσπαστο μέρος του νέου business plan που θα παραδώσει η ηγεσία της ΕΡΤ στους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Τηλέμαχο Χυτήρη.

Το επιχειρησιακό σχέδιο με ορίζοντα το 2014 κινείται σε δύο βασικούς άξονες και έχει ως βάση για την επιτυχία του την αλλαγή της οργανωτικής δομής. Ο πρώτος άξονας είναι η οικονομική κατάσταση και η αντιμετώπιση των σωρευμένων χρεών και ο δεύτερος αφορά τον εκσυγχρονισμό της κρατικής τηλεόρασης με επενδύσεις σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και τεχνολογία. Η πρώτη υπόσχεση που δίνεται στην πολιτική ηγεσία είναι ότι το 2014 τα σωρευμένα χρέη των 119 εκατ. ευρώ θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ενώ κάθε χρόνο η ΕΡΤ θα εμφανίζει κέρδη άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Το νέο οργανόγραμμα, πάντως, θα συναντήσει αντιδράσεις εντός του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκτός από το σπάσιμο της γενικής διεύθυνσης διοίκησης-διαχείρισης σε δύο γενικές διευθύνσεις, μία για την οικονομική διαχείριση και μία για τη διοίκηση προσωπικού, προβλέπει την ενοποίηση των μονάδων λειτουργίας σε ενιαία διεύθυνση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει κάθε ξεχωριστή γενική διεύθυνση το τμήμα τεχνικών, αλλά όλες οι ειδικότητες τεχνικών θα ενοποιηθούν σε μία.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή & 13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: