mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κόβουν ΕΣΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ την ασφάλιση των ανέργων;

Είναι δυνατόν να κάνουν κάτι τέτοιο; Διαβάζουμε σήμερα στην "Παρασκευή % 13" πως υπάρχει επιστολή του ΕΔΟΕΑΠ στον Π. Σόμπολο ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να κόψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων. Και αναρωτιόμαστε. Τόσα χρήματα έχει η ΕΣΗΕΑ από τις συνδρομές μας και το αγγελιόσημο. Δεν μπορεί να καλύψει το φοβερό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ ετησίως για τους ανέργους; Ή μήπως τρέχει κάτι άλλο;

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Στον “αέρα” οι άνεργοι δημοσιογράφοι


Σαρωτικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν στα δυο ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για την αύξηση των ανέργων στον κλάδο. Και σαν μην έφθανε η ραγδαία αύξηση του ποσοστού ανεργίας στους δημοσιογράφους προκύπτει αιφνιδιαστικά ζήτημα της κάλυψης τους στον ΕΔΟΕΑΠ μετά την άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καλύψει το ποσό των 43 ευρώ κάθε μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη επιστολή του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προς τον Πάνο Σόμπολο με την οποία δηλώνεται πως σύντομα ο οργανισμός δεν θα μπορεί να καλύπτει τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανέργους δημοσιογράφους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του ταμείου.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αποκαλυπτικά: Στο μητρώο του ΕΔΟΕΑΠ είναι εγγεγραμμένοι 584 άνεργοι έναντι 241 το Καλοκαίρι του 2009. Μια αύξηση δηλαδή κατά 130%! Από αυτούς οι 345 είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, 134 μέλη της ΕΠΗΕΑ, 44 της ΕΣΗΕΜΘ και 19 της ΕΠΗΕΘ.


Για όλους αυτούς του ανέργους με βάση το ποσό των 43 ευρώ κάθε μήνα θα πρέπει να δίνονται από τις Ενώσεις ποσό της τάξης του 301.344 ευρώ. Τις 178.029 ευρώ πρέπει να δίνει η ΕΣΗΕΑ. Και ενώ όλες οι άλλες Ενώσεις αποδέχθηκαν την πρόταση να εισφέρουν για τους ανέργους το μικρό αυτό ποσό που για τους ίδιους είναι δυσβάσταχτο, η ΕΣΗΕΑ δεν συζήτησε το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο της. Αντί για αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης δημόσια τοποθετήθηκε για την κάλυψη των ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η διοίκηση του οργανισμού ωστόσο προειδοποιεί με την επιστολή της την ΕΣΗΕΑ πως σύντομα θα αναγκαστεί «να διακόψει την περίθαλψη, καθώς ήδη (όπως σαφώς σας έχει γίνει γνωστό) τα οικονομικά του Ταμείου δεν επιτρέπουν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: