mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσιογραφία με ...δόσεις

Άρχισε λοιπόν να εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία. Με το στανιό στη "Μακεδονία" και τη "Θεσαλονίκη", με τις απειλές στο Goal και τον Sedra. Και όπου αποφεύχθηκε, όπως για παράδειγμα στον "Αγγελιοφόρο", οι εργαζόμενοι έσκυψαν το κεφάλι και αποδέχθηκαν τη μείωση κατά 12,5% των μισθών τους. Η μείωση σε αυτή την περίπτωση, βαφτίστηκε στην κολυμπήθρα της "κρίσης", "δάνειο" των δημοσιογράφων στην εταιρεία.

Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ συζητά μια μέρα πριν την 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ τη στάση που θα κρατήσει στο συγκρότημα Μπόμπολα όπου οι προϊστάμενοι άρχισαν ήδη να βγάζουν τις λίστες με τα ρεπό της εβδομάδας. Για να μειωθεί η αμοιβή της Κυριακής. Και όπως είπαν τα μέλη του ΔΣ που βρέθηκαν χθές στα γραφεία της αθλητικής εφημερίδας, και ο Σταύρος Ψυχάρης απειλεί πως θα κλείσει την "Εξέδρα", αν δεν αποδεχθούν τα σωματεία τη μείωση μισθών.
Και ακόμη αναμένεται απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία στο Alter. Θα στείλει όπως η ΕΤΙΤΑ, εξώδικο στο Alter για την απεργία της Πέμπτης και της Παρασκευής;
Η ΕΤΙΤΑ ήδη έχει αποφασίσει-για το Alter-τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με δυο 24ωρες, Πέμπτη και Παρασκευή, λέγοντας έτσι το δικό της "όχι" στην πρόταση Γιαννίκου να περιμένουν στωϊκά, συνεχίζοντας να δουλεύουν δωρεάν, την όποια λύση αποφασίσουν Τράπεζες και μέτοχοι για την επόμενη μέρα στο Alter.
Είμαστε περίεργοι θα καταθέσει πάλι το Alter αγωγή κατά της απεργίας;



Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για τις απεργίες στο Alter


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALTER

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας την Παρασκευή 18/2/2011 και υλοποιώντας σχετική απόφαση που λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά την Γενική Συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 για τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων, που εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. ως προς τον προσδιορισμό του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων, κηρύσσει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν 1264/1982 για την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, 24ωρη απεργία από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011, έως και ώρα 05.00π.μ. της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2011, και για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 22.00μ.μ. μέχρι και ώρα 02.00π.μ του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2011 για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER με αίτημα την άμεση καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων μηνός Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: