mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα όργανα ήχησαν στη Θεσσαλονίκη

Αυτή τη φορά για τη δημοτική επιχείρηση του TV 100 και των ραδιοφωνικών σταθμών της εταιρείας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η νέα διοίκηση του δήμου διόρισε τα μέλη του νέου ΔΣ της εταιρείας. Και σήμερα με δελτίο Τύπου ο Γ. Μπουτάρης ανακοινώνει την απόλυση πέντε διευθυντών! Όπως επίσης και την έναρξη περιόδου εξυγίανσης, με ότι αυτό σημαίνει. Θα αναθέσει λέει σε εξωτερικό σύμβουλο το έργο εκπόνησης μελέτης για τη βιωσιμότητα των δημοτικών Μέσων. (όπως και η Αθήνα δηλαδή;)

Η ανακοίνωση Μπουτάρη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΠΘΕ (TV 100- FM 100)

Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης έκανε σήμερα (Πέμπτη) την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΔΕΠΘΕ (tv100- fm 100).

«Ως Δήμαρχος, έχω πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνω: Απόφασή μας είναι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε σε λειτουργία την TV100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα.
Η σταδιακή απαξίωση των δημοτικών ΜΜΕ ξεκίνησε σχεδόν από την ίδρυσή τους. Η περιουσία των δημοτών κατασπαταλήθηκε και δημιουργήθηκε μία κατάσταση νοσηρή που χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούνταν από κάθε είδους πελατειακές σχέσεις.
Έτσι σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ λάβαμε την ακόλουθη απόφαση:
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Είναι δυσβάσταχτη για τα οικονομικά του Δήμου και προσβάλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής.
Από σήμερα μπαίνουμε σε διαδικασία εξυγίανσης. Πόσο θα κρατήσει η φάση αυτή και μέχρι που θα μπει το νυστέρι, θα το δούμε στην πορεία.
Σήμερα αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της ΔΕΠΘΕ, κατά τους όρους του νόμου και με βάση τις πραγματικές συνθήκες κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.



Αποφασίσαμε επίσης να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο, της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ.
Στο μεταξύ προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο κ.Φίλιος Στάγκος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ.»
Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Σοφία Ασλανίδου για την δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την αφοσίωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: