mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στα ... ψιλά των ΜΜΕ*

media news
Η έκδοση της εβδομάδας

●●● ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην τηλεοπτική αγορά για τον Γιώργο Γαμπρίτσο. Όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ. Τα σχέδια του οργανισμού για την πρεμιέρα της ανταγωνιστικής στη Forthnet τηλεοπτικής πλατφόρμας, καθυστερούν και όπως όλα δείχνουν η εμπορική παρουσίαση αναβάλλεται για την άνοιξη.

●●●Την απορρόφηση των εταιρειών της αθλητικής εφημερίδας Goal στην εταιρεία του ραδιοφωνικού Sentra καθώς και την ενσωμάτωση σ’ αυτήν όλων των αθλητικών συντακτών Έθνος και Goal, ανήγγειλε ο Φώτης Μπόμπολας στους δημοσιογράφους. Για να επιτευχθεί όμως αυτό απαιτείται η συναίνεση των εργαζομένων. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κάλεσε τους συντάκτες σε συγκέντρωση και τους είπε πως πρέπει να δεχτούν μείωση των αποδοχών τους κατά 27% συνολικά.

●●●Τη μέθοδο ώστε να υπογραφούν αποκλειστικές συμβάσεις με ορισμένους νέους συμβασιούχους αναζητούν στην κρατική τηλεόραση. Θα τις υπογράψουν μόλις η νομική υπηρεσία ανάψει το πράσινο φως όσοι παρουσιάζουν εκπομπές.

●●●Εννέα διευθυντές και προϊσταμένους άλλαξε ο Λάμπης Ταγματάρχης στην ΕΡΤ μέσα σε μια μέρα. Και ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του Νίκου Θωμόπουλου ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν επιλογή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου.

●●●Το κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας στην Ελευθεροτυπία εντείνεται. Μετά το κόψιμο της στήλης του Α. Ρουμελιώτη, στο «ψυγείο» της εφημερίδας μπήκε συντάκτης ύλης ο οποίος έκανε το λάθος να ξεχάσει την αρίθμηση σε μια σελίδα της εφημερίδας το προηγούμενο Σάββατο. Στον δε Α. Ρουμελιώτη προτάθηκε κατά πληροφορίες, να αναλάβει το web radio της «Ε». Το οποίο δεν υπάρχει..

●●●Έκκληση να μπλοκάρει η ΕΣΗΕΑ την έκδοση του Sport Time, την οποία χαρακτηρίζουν «πειρατική» απηύθυναν αθλητικοί συντάκτες που βρίσκονται από το 2008 σε δικαστική διαμάχη με την προηγούμενη ιδιοκτησία του τίτλου.

●●●Με απόφαση του Πρωτοδικείου δεσμεύτηκε η περιουσία της εταιρείας Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ. Η νέα αυτή εξέλιξη δικαιώνει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα που ζητάνε από τον Κ. Σαραντόπουλο να καταβάλλει τους χρωστούμενους μισθούς.

●●● ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ πρόβλημα το ΕΣΡ στην τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις κυρίως στα κόμματα της Αριστεράς. Η ετήσια έκθεση πολιτικής πολυφωνίας που παραδόθηκε στην Επιτροπή Θεσμών εμφανίζει ισόρροπη προβολή σε σχέση με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ποσοστιαία καταγραφή των πολιτικών ειδήσεων ανά κανάλι, μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίζει το Mega (19,7%) και έπεται η ΝΕΤ (19,5%). Ακολουθεί το δελτίο του Alter με 16,9%, ο ΑΝΤ1 με 16,8%, ο ΣΚΑi με 14,3%, ο Alpha με 7% και το Star με 5,8%.



●●●Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά η αναστάτωση στο Πρακτορείο συνεχίζεται. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας, η οποία θα επιβλέπει τα οικονομικά του ΑΠΕ άναψε νέα φωτιά ενώ ο Γ. Πεταλωτής υπέγραψε απόφαση για επιπλέον επιχορήγηση ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. Ο νέος πρόεδρος του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας κατηγόρησε την προηγούμενη διεύθυνση χωρίς να δεχτεί οποιαδήποτε ερώτηση για τις επιλογές του που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών. Ερώτηση για το ΑΠΕ κατέθεσε στη Βουλή και το ΚΚΕ.

●●● Η ένταση στον ≪Αθήνα 9,84≫ συνεχίζεται με τους εργαζόμενους να καταλογίζουν στη δημοτική αρχή αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων. ●●● Απεργία διαρκείας αποφάσισε η ΕΤΙΤΑ ως απάντηση στους ιδιοκτήτες καναλιών που ζητούν πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.
●●● Τα σχέδια του RTL για τον Alpha ανακοινώνει την άλλη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κρ. Μάινους
. ●●● Σε 22 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ανείσπρακτες οφειλές από το αγγελιόσημο και τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ.
●●● Κατήφεια και προβληματισμός στο Mega μετά τη νέα απόφαση να μειωθούν οι αποδοχές κατά 20%, αλλά και εξαιτίας των σφοδρών πλέον επιθέσεων όσον αφορά το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου ειδήσεων.
●●● Εκτιμάται ότι η τοποθέτηση του Άγγελου Στάγκου ως συμβούλου έκδοσης στην «Καθημερινή» έχει προοπτικές.
●●● Και τέταρτο πόρισμα με σκανδαλώδεις συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού.
●●● Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιείται το συνέδριο για το ραδιόφωνο που διοργανώνει το Marketing week. Θα συμμετάσχουν πολλά στελέχη ραδιοφωνικών σταθμών.
●●● Η ιστοσελίδα SocialTV.gr, σε συνεργασία με τη Full Moon Entertainment παρουσιάζει το πρώτο Clickable Comedy Web Series, με τίτλο «Mr. Perfect». Πρόκειται για την πρώτη σειρά στην Ελλάδα που καλεί τον χρήστη να κάνει κλικ μέσα στο περιεχόμενο της εικόνας που παρακολουθεί, επιλέγοντας την πλοκή ή βλέποντας πληροφορίες σχετικά με αντικείμενα που συνθέτουν το σκηνικό.
●●● Ραγδαία αύξηση εσόδων από τα mobile applications προβλέπει τα επόμενα χρόνια η Gartner. Αναμένει το 2011 έσοδα 15,1 δισ. δολ. έναντι 5,2 δισ. δολ. την προηγούμενη χρονιά.
●●● Συμφωνία με την IP TV της Vodafone στη Γερμανία υπέγραψε το RTL για την παροχή προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, όπως το γερμανικό Pop Idol και το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: