mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά η Θεσσαλονίκη είναι εργαστήρι των νέων εργασιακών σχέσεων

Η μνήμη δυστυχώς για τον κλάδο, είναι κοντή. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο άρχισαν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των τεχνικών τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη. Απολύσεις, μειώσεις, κ.λ.π. Σιωπή στον κλάδο, κανείς δεν αντέδρασε στα σοβαρά, εκτός φυσικά από το σωματείο της ΕΤΙΤΒΕ στη Βόρεια Ελλάδα.
Ότι ακριβώς έγινε με τους τεχνικούς στη Θεσαλονίκη, ένα χρόνο μετά κατεβαίνει στην Αθήνα. Πιο περίτεχνα βέβαια, με νέα επιχειρήματα αλλά η ουσία μένει η ίδια. Συνεργασία τεχνικών για ανταλλαγή υλικού ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια, ένας τεχνικός ίσον ένα link.
Αυτό το διάστημα άρχισαν οι επιθέσεις και στο κομμάτι των δημοσιογράφων. Τα όσα συμβαίνουν στον "Αγγελιοφόρο" και στη "Μακεδονία" είναι ο προάγγελος για όσα-πολύ πιο σύντομα- θα δούμε στα κεντρικά Μέσα. Μείωση αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία, ένας εργαζόμενος για κάλυψη περισσοτέρων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τον "Ασύνταχτο Τύπο", οι εργαζόμενοι στον "Αγγελιοφόρο" ζητούν νέα γενική συνέλευση ενώ η εργοδοσία αύριο που λήγει τυπικά το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης, σύμφωνα με το νόμο Λοβέρδου, θα καταθέσει τις λίστες δημοσιογράφων που θα εργάζονται εναλλάξ. Θα έχουμε δηλαδή μονά-ζυγά και στην εργασία...


Εξίσου ανησυχητικές και οι εξελίξεις στα δημοτικά Μέσα της πόλης. Ήδη έγινε λόγος στο TV 100 για "στάση πληρωμών".

Το ρεπορτάζ από τον "Ασύνταχτο Τύπο

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/01/31

Δεν υπάρχουν σχόλια: