mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στις μέσα σελίδες των ΜΜΕ *



media news
(η έκδοση της εβδομάδας)

●●●Η πρόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στον ΔΟΛ οδηγεί σε νέες επαφές τον πρόεδρο του οργανισμού Στ. Ψυχάρη με στελέχη των τραπεζών. Το online Βήμα αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ παράλληλα προχωρεί η αναδιάρθρωση των δημοσιογραφικών λειτουργιών τόσο στο «Βήμα» όσο και στα «Νέα». Στο ενιαίο newsroom της ηλεκτρονικής έκδοσης μετακινήθηκαν ήδη οι πρώτοι δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής σύνταξης.
●●●326.740 ευρώ θα κοστίσει στην ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων του Ολυμπιακού ως το τέλος του 2011.
●●●Την άλλη εβδομάδα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της «Απογευματινής» κατά του Κ. Σαραντόπουλου, με τα οποία διεκδικούν περιουσιακά του στοιχεία.
●●●Με μελανά χρώματα και αποκαλύψεις σκανδαλωδών αποφάσεων στο παρελθόν προχωρεί η «εξυγίανση» των δημοτικών ΜΜΕ. Ο Τάκης Καμπύλης στον «Αθήνα 9,84» μιλά για μείωση κατά 50% στο κονδύλι της μισθοδοσίας ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης απειλεί να βάλει λουκέτο στο TV 100. Προς το παρόν αναζητείται λύση για τους συμβασιούχους του Αθήνα 9,84 .
●●●Σε γενική συνέλευση μετόχων οδηγείται η ΕΡΤ ΑΕ εξαιτίας της υποχρέωσής της να καταθέσει τριμηνιαίες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση το 1/3 των ετήσιων εσόδων της, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, πηγαίνει στο κράτος.
●●●Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΣΗΕΑ και εκδοτών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι εκδότες εμμένουν σε περικοπή 15% στις αποδοχές και μείωση της εργασίας την Κυριακή. Τις μειώσεις εφαρμόζει το συγκρότημα του «Έθνους» μετά την ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων σε τέσσερα Μέσα. Ο δε Φώτης Μπόμπολας είπε στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών πως θα συνεχίσει και τις απολύσεις. Η ΕΙΤΗΣΕΕ είχε συνάντηση και με την ΕΣΗΕΑ όπου ετέθη θέμα μείωσης μισθών.
●●●Σε πολιτικό θέμα εξελίσσεται η κόντρα για τον έλεγχο του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Για «υποβάθμιση» και «απαξίωση» του ΑΠΕ-ΜΠΑ κάνουν λόγο οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου και Φώτης Κουβέλης που κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, αμφισβητούν δε τις ενέργειες του γενικού διευθυντή Ηλία Μάτσικα. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη τριών στάσεων εργασίας στο ΑΠΕ για τη Δευτέρα και την Τρίτη διεκδικώντας την πληρωμή των χρωστούμενων μισθών.
●●●Μια απόφαση της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής, της AGCOM που ορίζει πως οι ιστοσελίδες με οπτικοακουστικό περιεχόμενο όπως η YouTube υπόκεινται σε έλεγχο όπως και οι παραδοσιακές τηλεοπτικές μεταδόσεις, προκαλεί αντιδράσεις. Η AGCOM τάσσεται υπέρ της αδειοδότησης των ιστοσελίδων που αποκομίζουν έσοδα άνω των 100 ευρώ ετησίως.
●●●Δυο σημαντικές επιτροπές άλλαξαν σύνθεση στην ΕΡΤ. Η κοστολογίου και η επιτροπή προγράμματος. Αν και όπως λένε οι κακές γλώσσες περισσότερο ρόλο στη διαμόρφωση του τηλεοπτικού μείγματος για τη ΝΕΤ και την ΕΤ-1 έχουν οι δυο «σύμβουλοι» προγράμματος Κρίς Οικονομίδης και Κώστας Μαζάνης.
●●●Η Πανδώρα Μουρίκη προηγείται ως επιλογή να αναλάβει τη θέση της διεύθυνσης προγράμματος στην ΕΡΤ μετά την παραίτηση της Βαγγελιώς Τσιλίκουνα. Μόνο που όπως μαθαίνουμε οι σχέσεις της με την Ελένη Χοϊδά, γενική διευθύντρια δεν είναι και οι καλύτερες



●●●Για να μείνουμε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Θανάσης Παπαγεωργίου μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ χτύπησε καμπανάκι για όσους δημοσιογράφους έχουν δεύτερη δουλειά στο δημόσιο ή σε ανταγωνιστικό Μέσο. Θα απολυθούν τις επόμενες 10 με 15 μέρες. Για να δούμε, θα το κάνει;
●●●Φτώχεια και χαμηλό προφίλ είπαμε για τη Eurovision. Το σόου επιλογής του νικητή που θα μας εκπροσωπήσει στη Γερμανία θα γίνει στις 2 Μαρτίου στην ΕΡΤ στο στούντιο Δ, μετά συγγενών, φίλων και εκπροσώπων των δισκογραφικών εταιρειών. Οι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν το σόου από γιγαντοοθόνη που θα τοποθετηθεί εκτός στούντιο.
●●●Νέου τύπου τηλεοπτικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας προμηθεύτηκε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η νέα κάμερα συλλέγει ασύρματα το υλικό μέσω GMS. Κάπως έτσι καταργείται και η ειδικότητα του ηχολήπτη στα τηλεοπτικά συνεργεία.
●●●Μια από τις πλέον πολύκροτες διαμάχες στο χώρο της τηλεόρασης έλαβε τέλος μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που έκρινε αθώο τον μέτοχο του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά, στη μήνυση του πρώην ιδιοκτήτη του καναλιού Στάθη Τσοτσορού. Η κατηγορία αφορούσε ζημιά που υπέστη η εταιρεία από οικονομικές ενέργειες του Δ. Κοντομηνά την περίοδο 2003-2004 εξαιτίας της επιβολής προστίμου από το ΕΣΡ ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται πως τα ποσά που δόθηκαν τότε, απέβλεπαν στην ενίσχυση της εταιρείας.
●●● Την πρώτη έρευνα στην «Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα» ανέλαβε το ΙΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
●●● Οριστική δείχνει να είναι η συγχώνευση της βρετανικής Ofcom για τον έλεγχο της ραδιοτηλεόρασης με την Postcomm, τη ρυθμιστική αρχή για θέματα ταχυδρομείων.
●●● Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη της η ΕΤΙΤΑ την ερχόμενη Τετάρτη μετά τη σφοδρή κόντρα με τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών.
●●● Στην ελεύθερη TV θα συνεχίσουν τα αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας, όπως το μουντιάλ και οι τελικοί του Τσάμπιονς Λινγκ με απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
●●●Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων υλοποιεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας την πρώτη εμπειρική έρευνα με τίτλο «Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα». Η έρευνα, η οποία θα διαρκέσει τρεις μήνες, διεξάγεται ηλεκτρονικά από το δικτυακό τόπο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr) μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
●●●Στοπ στα σενάρια λουκέτου έβαλαν οι μέτοχοι της Multichoice (Cyprus), που ανακοίνωσαν πως άρχισε η διαδικασία διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ή και ολόκληρης της εταιρείας.
●●●Το κυπριακών συμφερόντων υποπρακτορείο «Κρόνος» ανέλαβε τη διακίνηση του ελληνικού Τύπου στην Πελοπόννησο μετά από συμφωνία με το πρακτορείο «Άργος».
●●●Μείωσε τις θέσεις για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς στο διαγωνισμό της Eurovision η EBU. Τα μεγάλα κανάλια μπορούν να στείλουν έως 5 άτομα και οι εφημερίδες ένα δημοσιογράφο.
●●●Με αγωγή κατά των τριών συνδικαλιστικών Ενώσεων ΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ απάντησε το Alter στη δεύτερη απεργία των σωματείων στο κανάλι την περασμένη Τετάρτη.
●●●Άλλαξαν τόσο στην κεντρική ΕΡΤ όσο και στην ΕΡΤ3 οι επιτροπές κοστολογίου.
●●●Και νέες περικοπές προωθούνται από τον ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο οικονομικών για το 2011. Η διοίκηση του οργανισμού προβλέπει κέρδη, αλλά οι οφειλές από αγγελιόσημο ξεπερνάνε πλέον τα 20 εκατ. ευρώ.
●●●Ο Σωτήρης Ξενάκης παραιτήθηκε από τον «Αθήνα 9,84» και αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη στον «Βήμα FM» μαζί με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.
●●●Ανασυγκροτήθηκε η επιτροπή ελέγχου και έγκρισης κοινωνικών μηνυμάτων στο ΕΣΡ, στην οποία προστέθηκε το νέο μέλος του Συμβουλίου Λίνα Αλεξίου. Σε άνοδο βρίσκεται στην Ευρώπη η καλωδιακή τηλεόραση.
●●●Όπως ανακοινώθηκε από την Cable Europa, εμφανίζει άνοδο κατά 6% στα έσοδά της. Πέρσι κατέγραψε έσοδα ύψους 18 δισεκατομμυρίων.
●●● Ενόχλησε τον ΑΝΤ1 η κίνηση του Mega να προσεγγίσει την εταιρεία παραγωγής της σειράς «Σπίτι μου σπιτάκι μου» με την πιθανότητα να μετακομίσει η κωμωδία από το Μαρούσι στη Μεσογείων. Αν το Mega κάνει καλύτερη οικονομική πρόταση η σειρά με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και τον Απόστολο Τότσικα θα την κερδίσει. Ρόλο φαίνεται πως παίζουν και οι καλές σχέσεις του Mega με την Noir productions.
●●●Στην τελική ευθεία για το Dancing with stars βρίσκεται ο ΑΝΤ1 και τα μαγειρέματα δεν γίνονται μόνο για τους χορευτές στάρ αλλά και για τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Και οι πληροφορίες επιμένουν πως μόνο ο Γιάννης Λάτσιος νιώθει πως παραμένει ακλόνητος στη θέση του κριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: