mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούμε στις 23 Φλεβάρη; Απεργούμε!

Η πρώτη απάντηση για το αν τα ΜΜΕ απεργούν τελικά την Τετάρτη ήρθε από την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες. Σε ανώτατο λοιπόν επίπεδο η απόφαση ελήφθη, το Διασωματειακό ήδη μια φορά είπε ναι στην απεργία, τα πρωτοβάθμια σωματεία περιμένουν ως συνήθως την ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει πρώτη. Κι αυτή θα αποφασίσει, αν αποφασίσει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι της "Μακεδονίας"-"Θεσσαλονίκης" ζούνε δύσκολες στιγμές καθώς η εργοδοσία πήγε τελικά στα δικαστήρια εμμένοντας στην απόφαση για μειώσεις 19%.
Το ρεπορτάζ στον http://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/02/18/
είναι αποκαλυπτικότατο. Και για έναν ακόμη λόγο.
Στον "Αγγελιόφορο" ύστερα από προσωπική παρέμβαση του ενός από τους τρεις μετόχους (του Μπακατσέλου δηλαδή) έγινε πρόταση για μείωση 12,5% με δέσμευση ότι θα επιστραφούν τα λεφτά του "δανείου". Και αν καταλάβαμε καλά οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να το αποδεχθούν. Δηλαδή μετά από τόσο αγώνα, τόσες απεργίες, οι εκδότες θα ...συμφωνούν σε μείωση 10%-12%!

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ



Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από 6.00 πμ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου έως 6.00 πμ της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων, ζητώντας:

•Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των ΣΣΕ.
•Την ακύρωση των ατομικών “συμφωνητικών” που υπογράφονται με εκβιαστικές τακτικές και καταργούν ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας, απολύσεων και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων για μια ποιοτική ζωή με ανθρώπινους όρους.
•Την προστασία των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και των μεθοδεύσεων για “εκ περιτροπής” εργασία.
•Τη ρύθμιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που εργάζονται στο διαδίκτυο.
•Τη λήψη από την Κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: