mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το όραμα του ΑΝΤ1 είναι η ...γαλέρα

Παλ Νίλσεν
Η πλήρης απαξίωση του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 ως "ενημερωτικό" Μέσο δεν φθάνει στους ιθύνοντες. Όπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ τώρα στη θέση των απολυμένων ή υπό απόλυση, θέλουν να βάλουν μαθητευόμενους τεχνικούς με αμοιβή 500 ευρώ. Και ενώ η ΕΤΕΡ δηλώνει πως θα βάλει το θέμα στο Διασωματειακό, τίθεται με οξύτητα το ζήτημα των λεγόμενων "θεσμικών" της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ειδικά τώρα που όλοι, οι ιδιοκτήτες εννοούμε γιατί από τα σωματεία δεν..., πιέζουν για την πλήρη ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων τους.
Γιατί για παράδειγμα να έχει δικαίωμα κρατικών δημοσιεύσεων, ενίσχυσης στη διακίνηση του τύπου, δυνατότητα ενίσχυσης από αναπτυξιακά προγράμματα, κ.λ.π. μια επιχείρηση ΜΜΕ η οποία δεν απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό προσωπικό, σε συγκεκριμένες ειδικότητες; Δεν μεριμνά για την μετεκπαίδευση των εργαζομένων της και τη διάχυση τους σε νέες θέσεις εργασίας; Δεν πληρώνει -αποδεδειγμένα- ασφαλιστικές εισφορές;
Ψιλά γράμματα; Βεβαίως, εδώ έχει να γίνει έλεγχος φορολογίας στις περισσότερες εταιρείες ΜΜΕ από το 2004.

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Ασκήσεις ξεκίνησαν τα golden boysτου Αντ1. Σήμερα ανακοίνωσαν επικείμενη απόλυση συναδέλφου τεχνικού και συγκεκριμένα μιας εργαζόμενης μητέρας που δουλεύει στο σταθμό δεκαέξι χρόνια! Το σενάριο που κυκλοφορεί μέσα στο ραδιοσταθμό είναι ότι ο διοικών θα προσπαθήσει να απολύσει όλους τους τεχνικούς και να τους αντικαταστήσει με άτομα νεαρής ηλικίας που δεν ανήκουν σε σωματείο και που θα αμείβονται με …αποδοχές της τάξης των 500-700 ευρώ. Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση να μην είναι μέλη της ΕΤΕΡ. Του γερμανόπνευστου businessplan προσπαθεί να υπερθεματίσει μαθητευόμενος διευθυντής ο οποίος πασχίζει να πείσει την ιδιοκτησία ότι οι μισθοί Κίνας και οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον για τον ιστορικό ραδιοσταθμό.

Έτσι με σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας (8ωρες βάρδιες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας άθλιες, πληρωμές μισθών χωρίς καταβολές νυχτερινών και αργιών) επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο όμιλος να διαμορφώσει νέα οργουελική κατάσταση στις πλάτες των εργαζομένων. Αν νομίζουν τα διευθυντικά στελέχη του ραδιοσταθμού Αντ1 ότι η ΕΤΕΡ ενδιαφέρεται για την ύπαρξη ραδιοσταθμών χωρίς εργαζόμενους, με συνθήκες προ Σικάγου και με τον συνδικαλισμό να διώκεται (είναι μοναδικό φαινόμενο η παρεμπόδιση από τη σημερινή διοίκηση του ραδιοσταθμού του συνδικαλιστικού έργου της Γραμματέως της Ένωσης που τυχαίνει να εργάζεται εκεί), είναι γελασμένοι.
Αποκορύφωμα της ανάρμοστης και ανοίκειας συμπεριφοράς της διοίκησης του Αντ1 είναι το ότι σήμερα, την ώρα της ανακοίνωσης στην τεχνικό της απόλυσής της, έφεραν προς εκπαίδευση κάποιον για να πάρει τη θέση της (Otempora, o mores)! Το θράσος και η αντεργατική υστερία σε όλο τους το μεγαλείο.
Η αντίδραση της Ε.Τ.Ε.Ρ θα είναι ανάλογη των συμβαινόντων, άμεση και πάνω από όλα καίρια. Προς το παρόν συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο και καλεί για αύριο στις 20.00 το Μικτό. Ταυτόχρονα φέρνουμε το θέμα και στο Διασωματειακό. Οι εργαζόμενοι ούτε αναλώσιμοι είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν κιμάς στην κρεατομηχανή με την οποία φαίνεται ότι συνδέουν το επαγγελματικό τους μέλλον κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι – golden boys. Κομμένα πια τα δανεικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λέτε γαλέρα? Το πρωί έχει τον εθνικόφρονα τον Λιάκο που κάνει και άλλες δουλειές εκτός της δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Τον κολλητό του άλλου εθνικόφρονα του Χιου. Τον βγάζει και στην παρωδια εκπομπη του στο κοντρα. Καλα κουμάσια και οι 2.

Ανώνυμος είπε...

O ANT1: ο σταθμός των πατριωτών