mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Χαμόγελα στο RTL, προβληματισμός στο Μαξίμου*

media news*
Η έκδοση της εβδομάδος

●●●Η συζήτηση για τους κανόνες στη δημοσίευση ισολογισμών συνεχίζεται παρασκηνιακά, παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου. Και όπως μαθαίνουμε, οι αυστηροί όροι φαίνεται να βγάζουν (ή κάποιοι να θέλουν να βγάλουν) εκτός δημοσίευσης εφημερίδες όπως η Νίκη, ο Λόγος, η Εστία, το Χρηματιστήριο και η Αυγή. Προβλέπονται φουρτούνες...

●●●Το σενάριο για την αύξηση μεριδίου στο Μega από τον εφοπλιστή Β. Ρέστη είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην «Τηλέτυπος» είτε μέσω απευθείας διάθεσης ποσοστού από άλλο μεγαλομέτοχο, είναι γνωστό. Αυτό που εκπλήσσει είναι η πληροφορία ότι στο 40% του «Πρώτου Θέματος» που δόθηκε πρόσφατα μετέχει και ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ! Με ποσοστό της τάξεως του 5%, λένε.

●●●Οι σαμπάνιες που άνοιξαν στο ραδιομέγαρο δεν αφορούσαν μόνο την πρεμιέρα του δελτίου της Έλλης Στάη. Λένε ότι τη Δευτέρα μαθεύτηκε πως η ΕΡΤ εξασφάλισε από προγράμματα του ΕΣΠΑ άλλα 9,8 εκατ. για την ψηφιοποίηση του αρχείου της σε ραδιόφωνο και μουσείο.

●●● Δεν δίνει μεγάλη σημασία στη Eurovision η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση της ΕΡΤ. Το ποσό που έχει προϋπολογισθεί πάντως για την κάλυψη του μουσικού διαγωνισμού είναι 650.000 ευρώ. Και ήδη εκταμιεύτηκε ποσό 71.000 ευρώ για να δοθεί στη EBU για τις υπηρεσίες τηλε-ψηφοφορίας.

●●●H πρόταση των ιδιοκτητών τηλεόρασης για τις αλλαγές που θέλουν στο θεσμικό πλαίσιο έχει κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη. Τα πολλά που ζητάνε οι ιδιοκτήτες, μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ και της πρότασης Κώστα Κιμπουρόπουλου σε όλο το φάσμα της λειτουργίας των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, θεωρείται δύσκολο να ικανοποιηθούν. Αλλά όπως λένε οι πληροφορίες ο βασικός κορμός των αιτημάτων των τηλεοπτικών καναλιών θα περάσει στο νέο νόμο για τα ΜΜΕ.

●●●Αύξηση των διαφημιστικών εσόδων του κατά 8,5% το 2010 ανακοίνωσε ο όμιλος RTL στο Λουξεμβούργο. Τα κέρδη προ φόρων σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία απολογισμού παρουσιάζουν αύξηση κατά 40% και ανέρχονται σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.



●●●Η αποχώρηση του Δημήτρη Στάμου από τον όμιλο του ΑΝΤ1 σηματοδοτεί και ένα τέλος εποχής για το κανάλι. Ήταν από τα παλαιότερα στελέχη στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. Και ο Γιώργος Παπαδάκης πρέπει να διαπραγματευτεί για μία ακόμη φορά τη μείωση της αμοιβής του.

●●●Η μάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Ένωση Τεχνικών τηλεόρασης και τα τηλεοπτικά κανάλια έχει εξαιρετική σημασία για το μέλλον των μεταδόσεων. Η απαίτηση του Star να λειτουργεί μονομελή συνεργεία (μόνο καμεραμέν) παραβιάζει τη σύμβαση αλλά και τις συμφωνίες με την ΕΤΙΤΑ. Οι τεχνικοί κατήγγειλαν και τον 902 TV για τις έξι νέες απολύσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

●●●Στην ευρεία σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου για την επικοινωνία της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα ετέθη και το ζήτημα των εξελίξεων στα media. Και ο προβληματισμός που εκφράστηκε αφορούσε ειδικά δύο περιπτώσεις Μέσων που βρίσκονται στο κόκκινο.

●●● Συνεχίζει τις συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Φερεντίνος για το τι θα κάνει στο κανάλι μετά το τέλος του καθημερινού Deal. Η έκπληξη είναι ότι τον δημοφιλή παρουσιαστή μπορεί να τον θέλει και η κρατική τηλεόραση για ένα ρόλο-έκπληξη.

●●● Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θεάτρου θα λάβει η ΕΡΤ. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμπης Ταγματάρχης στη Βουλή σύντομα θα γίνει συνάντηση με ανθρώπους του θεάτρου για να επιλεγούν οι 20 καλύτερες παραστάσεις που θα μαγνητοσκοπηθούν για προβολή στην κρατική τηλεόραση.

●●● Ικανοποιημένοι είναι στον Alpha με την τηλεθέαση του real life προγράμματος «Οικογενειακές ιστορίες» μετά τη μετακόμιση του στη ζώνη prime time. Αν και η μετακόμιση έγινε για το φόβο προστίμων από το ΕΣΡ, αφού η θεματολογία των δραματοποιημένων ιστοριών θα αφορά πλέον και ανήλικους, το κανάλι απέκτησε πρόγραμμα στη βραδινή ζώνη.

●●● Η φτώχεια-φτώχεια στην τηλεόραση αλλά στις 4 Απριλίου το σύνολο των στελεχών τηλεοπτικού προγράμματος θα βρεθεί στις Κάννες για να λάβει μέρος στο φετινό Φεστιβάλ MIP TV. Και εκεί παρουσιάζονται τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα της διεθνούς αγοράς.

●●●Ψηφιακά προτίθεται να μετεξελίξει τα περιοδικά της η ΙΜΑΚΟ, όπως δήλωσε και ο Πέτρος Κωστόπουλος σε ειδική παρουσίαση στις διαφημιστικές εταιρείες. Επέμενε ωστόσο ότι τα παραδοσιακά έντυπα διατηρούν την επιρροή τους. Επίσης παρουσιάστηκε και η στρατηγική του ομίλου για την αντιμετώπιση της κρίσης και όπως δηλώθηκε, το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν στο Internet τα νέα sitessportnet.gr, mye-coupon.gr και downtown.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: