mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δέσμευση απολύσεων για ...δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Σιωπή έπεσε στο ακροατήριο του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μόλις ο πρόεδρος της ΕΡΤ άρχισε να λέει για τις ...απολύσεις. Μιλώντας στο συνέδριο της ομοσπονδίας υποσχέθηκε πως τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα απολύσει όσους-κυρίως δημοσιογράφους-διατηρούν άλλη δουλειά στο δημόσιο ή εργάζονται σε ανταγωνιστικό Μέσο. Άφησε ένα παραθυράκι να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση μετά από τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις.
Είπε ακριβώς ο Θανάσης Παπαγεωργίου:
"...σε δέκα 15 θα έχουν ανακαλυφθεί όλοι όσοι -δημοσιογράφοι παραβιάζουν τους νόμους και τους κανονισμούς της ΕΡΤ για να απολυθούν. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα- έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία των δημοσιογράφων του δημόσιου τομέα- τα έχουμε στα χέρια μας. Κι αρχίζουμε από αύριο να τους φωνάζουμε έναν -έναν, να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση. Όσοι, επαναλαμβάνω παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία, μέσω μη χορήγησης άδειας παράλληλης απασχόλησης ή δουλεύοντας σε ανταγωνιστικά Μέσα θα απολυθούν. Και κυρίως αφορά, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφους. Όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένας από τους συμβασιούχους, κατά τη στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση του να του επιτραπεί να έχει οποιαδήποτε παράνομη χιαστί απασχόληση".
Κατά τα άλλα επανέλαβε όλα όσα είπε πριν μια εβδομάδα στη Βουλή, δίνοντας και τα οικονομικά στοιχεία στους βουλευτές. Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της ΕΡΤ ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε ...εξωθεσμκούς παράγοντες που ζητούν τη συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Και η ανακοίνωση της ΕΡΤ



Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου μίλησε σήμερα στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και ολοκληρώνει τις εργασίες του το απόγευμα.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, τόνισε ότι η εταιρεία δεν παρουσιάζει πλέον ελλείμματα, αντιθέτως έχει πλεόνασμα 50 εκ., ευρώ φέτος, ενώ μέχρι το 2014 θα έχουν απαλειφθεί και όλες οι σωρευμένες ζημίες. Με βάση τα παραπάνω, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ είναι ανεδαφική και χαρακτήρισε τις σχετικές προτάσεις ως εξωθεσμικές, που δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ. Χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος ζωτικής σημασίας για την ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του, περίπου το 1/3, επιστρέφει στο κράτος άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα είπε, ότι η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην περικοπή των μισθολογικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης. Διευκρίνισε επίσης, ότι μειώθηκαν σημαντικά τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών.
Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση. Το καθεστώς διαύγειας, είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, τηρήθηκε στη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και στην τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των υπαλλήλων της ΕΡΤ που διατηρούν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα επιτρέψει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ και την ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος της εταιρείας στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν, σε "αθρόες" προσλήψεις (πχ νόμος Παυλόπουλου) έγινε ... ξεσκαρτάρισμα, από τις νομικές υπηρεσίες. Το προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Δεν μπορεί να έχεις δύο θέσεις ε δημόσιο φορέα. Και η ΕΡΤ ως Α.Ε. του δημοσίου (το κράτος έχει τη μία και μοναδική μετοχή) εφαρμόζει το νόμο. Μ ε άλλα λόγια: Δεν μπορεί να είσαι ΕΡΤ και ΑΠΕ ή στη Βουλή ή στη γραμματεία Τύπου, στον ΟΣΕ κλπ. Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία ΑΝΤΩΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι να ισχύσει γιά όλους. Μην βρούν καμιά ... μαριδούλα των εκατοντάδων ευρώ και αφήσουν τους... καραχαρίες των χιλιάδων ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ?
ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑ??????
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΞΩ....ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ
ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ....ΜΑΛΛΙΔΗΣ
....ΚΑΙ Ο ΕΡΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ....