mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Νέα γ.σ στο "Βήμα" τη Δευτέρα, απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη

Διευκρινίσεις από την ηγεσία του ΔΟΛ και νέα γενική συνέλευση στο ΔΟΛ αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι του "Βήματος" στη γενική συνέλευση τους το μεσημέρι του Σαββάτου. Μετά τους εργαζόμενους στο ΣΚΑΙ που αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στις εντολές της διεύθυνσης ή υπογράφετε ή απολύεστε, οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ ομόφωνα αποφάσισαν "καμία απόλυση", κατοχύρωση θέσεων εργασίας. (το ψήφισμα αναδημοσιεύεται παρακάτω).
Έχει μια σημασία να επισημάνουμε πως στο ΔΟΛ τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο για την έκδοση της "ηλεκτρονικής εφημερίδας" του Βήματος που εξήγγειλε ο Στ. Ψυχάρης. Ήδη πάντως εντός του οργανισμού φτιάχνεται σε pdf η δημοσιογραφική ύλη που "ανεβαίνει" στην ηλεκτρονική έκδοση. Και το πρώτο τέτοιο "φύλλο" απέδειξε πως κανείς δεν είναι αχρείαστος. Εκτός αν ο ΔΟΛ έχει άλλα πράγματα στο πίσω μέρος των σχεδίων του τα οποία και κρατά θολά.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί στην 24ωρη απεργία της Τρίτης σε όλα τα ΜΜΕ και συγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας 20. Επιτέλους γίνεται το πρώτο βήμα κοινής αντιμετώπισης της επίθεσης. Και απαιτείται πλέον και ξεχωριστή αντιμετώπιση ανά ΜΜΕ.

Στο "Βήμα"

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων του Βήματος συνεδρίασε σήμερα, 27/11/2010, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:



1) Ζητούμε να υπάρξει άμεση συνάντηση, τη Δευτέρα το πρωί, του εκδότη του Βήματος με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος) προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του μετά την «διακοπή της έντυπης έκδοσης» του ημερησίου Βήματος (για το ιντερνέτ, τις εργασιακές συνθήκες, κλπ.).
2) Αποκλειστικός εκπρόσωπος στη διαβούλευση και στη διαπραγμάτευσή μας με την εργοδοσία είναι η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου.
3) Αρνούμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ατομικές διαπραγμάτευσεις οποιασδήποτε μορφής.
4) Ζητούμε την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία απόλυση στο ΔΟΛ καθώς και την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
5) Δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπίσουμε αγωνιστικά όλα τα δικαιώματα και τις αποφάσεις μας.
6) Αποφασίζουμε εκ νέου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος τη Δευτέρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του κτιρίου του ΔΟΛ.
7) Ζητούμε εφεξής οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αφορούν τον ΔΟΛ να γίνονται παρουσία του εκπροσώπου μας.

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους, σε 24ωρη απεργία από τις 6 πμ της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 για να αντιταχθούμε:


Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων.
Στη συνολική επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΥΠΘ).
Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών.
Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».

Διεκδικούμε:

oΤο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου.
oΤο σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
o Να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία.

Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Δεν υπάρχουν σχόλια: