mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Με ΓΑΠ θα ανοίξει το συνέδριο της EBU αύριο

Τελικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα "ανοίξει" τις εργασίες του συνεδρίου «NewsXchange 2010»της EBU στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 350 στελέχη διεθνών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων. Βέβαια τα θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες και την EBU είναι οι«Νέες Πραγματικότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οπτικοα-κουστικό τοπίο».
Για την ελληνική ραδιοτηλεοπτική πραγκατικότητα αυτά είναι "ψιλά γράμματα". Τι θα πει αλήθεια ο Παπανδρέου; Ότι 20 χρόνια μετά την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην ενημέρωση δεν έχουν δοθεί ακόμη τηλεοπτικές άδειες; Ότι όλοι και όλα είναι παράνομα επειδή έτσι το θέλει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Ότι το παιχνίδι παίζεται από τις διαφημιστικές εταιρείες και το κράτος που καθορίζουν αν κάποιος θα επιβιώσει ή όχι;
Στο αντίποδα της ελληνικής προβληματικής τα στελέχη από διεθνείς οργανισμούς όπως
οι New York Times, το CNN, το Bloomberg, το Al Jazeera κ.ά. θα εξετάσουν θέματα όπως:



Πως μπορούν οι δημοσιογράφοι να αποφύγουν τη χειραγώγηση και την προπαγάνδα που προωθείται με βελτιωμένες τεχνικές από τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων, τα οικονομικά συμφέροντα. Πως στη νέα εποχή μπορεί να διατηρηθεί η αντικειμενικότητα και ουδετερότητα; Ενδιαφέρονται για τις συγκλονιστικές αλλαγές που επιφέρουν στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στο περιεχόμενο των εργαζομένων οι νέες πλατφόρμες μετάδοσης του ειδησεογραφικού περιεχομένου, η αλλοίωση της ενημέρωσης εξαιτίας της ταχύτητας στη διάδοση της πληροφορίας.
Ποιός θα μιλήσει από την Ελλάδα για όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: