mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η άλλη TV επιμένει. Ευτυχώς για όλους μας

«Κυνηγώντας Ανθρώπους», το νέο ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη και της ομάδας του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 στις 24.00 στο MEGA.

«Η αληθινή ιστορία της 17ης Νοέμβρη» στο "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" στη ΝΕΤ την Τετάρτη στις 11.00μ.μ

"Το κουτί της Πανδώρας" με τον Κώστα Βαξεβάνη, την Πέμπτη στις 11.45μ.μ στη ΝΕΤ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
"Τα μυστικά του 'Εβρου" με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή στις 12.00 τα μεσάνυχτα στο Mega



«Κυνηγώντας Ανθρώπους»

Σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες, όπως η Φλόριντα, οι κυνηγοί κεφαλών εργάζονται ως «Bail Bond Agents», δηλαδή ως «Εγγυητές». Είναι ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι εταιρειών που αποκαλούνται «Bail Bond Agencies / Eταιρείες Παροχής Εγγυήσεων».

Ο Κόμπρα, με περισσότερες από 8500 συλλήψεις στο ενεργητικό του, είναι ένας από τους πιο γνωστούς «κυνηγούς κεφαλών» στις ΗΠΑ. Ο Κόρι ή Τάϊνι όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, μαζί με τη σύζυγό του Μαράια έχουν μια εταιρεία παροχής εγγυήσεων. Οι τρεις τους, βασικοί πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης», συνεργάζονται σε πολλές υποθέσεις, κι όταν έχουν κέφια βγαίνουν παρέα και κυνηγούν ανθρώπους... «Κυνηγάω ανθρώπους έναντι αμοιβής, αυτή είναι η δουλειά του κυνηγού κεφαλών. Οι παλιοί «κυνηγοί κεφαλών» κυνηγούσαν νεκρό ή ζωντανό. Δε θέλουμε να φέρουμε πίσω κανέναν νεκρό, δε θέλουμε να έχουμε τη φήμη ότι σκοτώνουμε όποιον πάμε να πιάσουμε, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε κάποιον νεκρό εάν είναι ανάγκη», λέει ανερυθρίαστρα ο Κόμπρα υποστηρίζοντας τη νόμιμη, στις ΗΠΑ, δραστηριότητά του.

«Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ»

Την 17η Νοεμβρίου 1973 οι φοιτητές του Πολυτεχνείου εξεγείρονται σημαίνοντας την αρχή του τέλους της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Την 17η Νοεμβρίου του 2010 το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» σημαίνει την επιστροφή του στη δημόσια τηλεόραση, μετά από δύο χρόνια απουσίας, παρουσιάζοντας τους πενήντα πρωταγωνιστές της εξέγερσης που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σπάνιο έγχρωμο κινηματογραφικό υλικό αρχείου, αλλά και μαρτυρίες στελεχών του φοιτητικού κινήματος, μελών παράνομων αντιστασιακών οργανώσεων, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και ανθρώπων που υπηρέτησαν το καθεστώς των συνταγματαρχών, ζωντανεύουν ξανά τις μνήμες από τις ημέρες εκείνες και δίνουν πειστικές απαντήσεις στις νεότερες γενιές για το πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Τα μυστικά του 'Εβρου

Ιστορίες ψαράδων, ονειρικές εικόνες με ερωδιούς αλλά και η σκληρότητα της λαθρομετανάστευσης ξεδιπλώνονται στα 52 λεπτά της εκπομπής.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Μάκης Καλαβήτης και η δημοσιογράφος Βίκυ Καραβάλτσιου παρακολούθησαν για 4 ημέρες τη ζωή στο μεγάλο ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: