mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται σίριαλ στην ΕΡΤ

Με διαγωνισμό νέων σίριαλ απαντά η ΕΡΤ στη συρρίκνωση!

Μαραθώνια ήταν η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη με τη συμμετοχή και του αρμόδιου υπουργού Τ. Χυτήρη. Το νέο δίδυμο της διοίκησης οι Θανάσης Παπαγεωργίου - Λάμπης Ταγματάρχης, μετά τη δημόσια αμφισβήτηση από το βήμα της Βουλής της ενέργειας του Υπουργείου Οικονομικών να την περιλάβει στις «προβληματικές ΔΕΚΟ», προγραμματίζει τη νέα φάση εξυγίανσης της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Σε μια περίοδο που η ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή βρίσκεται στο ναδίρ, η κρατική τηλεόραση προϋπολογίζει να δώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές σειρές. Παράλληλα θα δώσει στη δημοσιότητα νέο κατάλογο με συγκεκριμένες τιμές για το κόστος παραγωγής σε μια απόπειρα να ελέγξει τη δαπάνη των εξωτερικών παραγωγών. Επίσης προγραμματίζει την ψηφιακή αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού.



Η διοίκηση κατά πληροφορίες υποβαθμίζει το γεγονός ότι ακόμη και εντός της κυβέρνησης υπάρχουν απόψεις που θέλουν περιορισμό των λειτουργιών της κρατικής τηλεόρασης. «Έχουμε πρόγραμμα περαιτέρω εξυγίανσης», δηλώνουν τα στελέχη που επαναλαμβάνουν πως στο τέλος Δεκεμβρίου η ΕΡΤ θα παρουσιάσει στο Υπουργείο Οικονομικών ταμειακό πλεόνασμα 39 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως στελέχη της επεδίωξαν και πέτυχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν για να διερευνήσουν τις προθέσεις των ελεγκτών ειδικά ως προς την κρατική τηλεόραση. Μετά απ’ αυτή δείχνουν πιο σίγουρα στις κινήσεις τους. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως και στην κρατική τηλεόραση θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και τα επιδόματα.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης στο μεταξύ γνωστοποίησε και στο ΔΣ της ΕΡΤ την πρόθεσή του να αναρτά στο Διαδίκτυο το μηνιαίο κόστος των εκπομπών που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, αλλά και το κόστος των συμβάσεων που θα υπογράφει η εταιρεία με παραγωγούς και παρουσιαστές.
Την εντολή να παρακολουθούνται οι δαπάνες προσεκτικά επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός, που εξήγγειλε την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής τηλεόρασης με διεύρυνση της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας. Ασκείται ωστόσο πίεση στην ΕΡΤ (αυτό αφορά και τα ιδιωτικά κανάλια) προκειμένου να μην συμμετάσχει στη διαφημιστική αγορά και στα τηλεοπτικά δικαιώματα, ιδιαίτερα στο Champions League και το ελληνικό πρωτάθλημα.

(αναδημοσίευση από media Ισοτιμία 27 Νοεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: