mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αντισυνταγματικό το καθεστώς προσωρινής νομιμότητας!

Αθήνα,ρεπορτάζ από το Αθηναϊκό Πρακτορείο
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντισυνταγματική η χωρίς άδεια λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας
Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3578/2010 απόφασή της έθεσε θέμα εξάντλησης της συνταγματικής ανοχής για τη μη αδειοδότηση μέχρι σήμερα των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.
Να σημειωθεί ότι με το Ν. 2644/1998 οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας που λειτουργούσαν, θεωρήθηκε ότι λειτουργούν νόμιμα εφόσον υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση αδείας. Κατόπιν αυτού οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους, απλώς με νομοθετήματα παρατείνεται η εκκρεμότητα.


Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι "η επ' αόριστον ανοχή της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτουργούν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα".
Και συγκεκριμένα, πρώτον αντιβαίνει προς τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 3 του Συντάγματος).
Δεύτερον, αντιβαίνει προς την συνταγματική αρχή της ισότητας. Διότι θέτει τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία, ενώ είχαν την πραγματική δυνατότητα και την βούληση να ιδρύσουν τηλεοπτικό σταθμό, δεν το έπραξαν όμως αυθαιρέτως και δεν παρέβησαν τον νόμο, σε εξόχως μειονεκτική μοίρα σε σχέση με τα πρόσωπα, τα οποία, με την αυθαίρετη κατάληψη ραδιοσυχνότητας, ίδρυσαν παρανόμως τηλεοπτικό σταθμό.
Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού "Αθήνα ΤV" ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που διέκοψε τη λειτουργία του εν λόγω σταθμού, καθώς αντί για ψυχαγωγικό πρόγραμμα που είχε δηλώσει ότι θα εκπέμπει, παρουσίασε διαφημίσεις αστροπροβλέψεων,χαρτομαντειών, μέντιουμ, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: