mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επιστράφηκε η φόρμα κατάργησης συλλογικών συμβάσεων...

Το δεύτερο "όχι" τους είπαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του ΣΚΑΙ όταν αιφνιδιαστικά τους διένειμαν φόρμες της νέας ατομικής(;) σύμβασης εργασίας. To λόγο τώρα έχει η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία.
Το κλίμα από νωρίς το απόγευμα ήταν ανάστατο και στο Νέο Φάληρο βρέθηκαν συνδικαλιστές από ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΕΤΕΡ. Και ενώ στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος μοίρασε τα χαρτιά συναίνεσης στους τεχνικούς εστάλη πρόσκληση διαβούλευσης(!) για αύριο Πέμπτη για να συζητήσουν την εκ περιτροπής εργασία. Το ίδιο μέτρο είχε εφαρμοστεί στην εφημερίδα "Θεσσαλία" την Άνοιξη του 2010 που οδήγησε στην εκ περιτροπής διαθεσιμότητα του προσωπικού. Η πρόσκληση βασίζεται στο ότι υπάρχει μείωση κερδών της επιχείρησης (νόμος 3846) ένα νέο φρούτο της κυβέρνησης λίγο πριν αναλάβει και επίσημα η τρόϊκά τα ηνία της χώρας.

Επίσημα είναι προγραμματισμένο να παραδώσουν οι εργαζόμενοι τις υπογραφές τους για τη μείωση του 10% την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ήδη όμως φάνηκε πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Η κίνηση αυτή τη φορά ανήκει στα συνδικαλιστικά σωματεία που καλούνται να αποφασίσουν τους συγκεκριμένους τρόπους στήριξης των εργαζομένων και όχι μόνο να σταθούν σε λόγια και θεωρητικά τελεσίγραφα.
Την ίδια στιγμή ο φόβος εξαπλώνεται σε ΑΝΤ1 και Mega με αφορμή το ΣΚΑΙ. Μήπως όμως η πρόταση ΣΚΑΙ είναι μόνο η αρχή για όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και η πρόταση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης μια απλή κίνηση να πέσουν στάχτες στα μάτια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: