mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στη Βουλή ο Ταγματάρχης στο Alter η ΕΣΗΕΑ **

** news, η έκδοση της εβδομάδος

●●● Δεν θα μιλήσει πριν εγκριθεί ο διορισμός του από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Λάμπης Ταγματάρχης. Επισήμως θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Αλλά ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις για την επιλογή του από άλλους ενδιαφερόμενους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο opengov.

●●● O Λάμπης Ταγματάρχης ανέβηκε στο ραδιομέγαρο όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της ΕΡΤ και είχε συνάντηση με πλειάδα στελεχών της κρατικής τηλεόρασης.

●●● Αστόχησαν πλήρως στις εκτιμήσεις τους για τη διαφημιστική δαπάνη τα στελέχη της τηλεόρασης. Η πτώση υπολογίζεται στο 40% και μόνο οι εφημερίδες εμφανίζουν άνοδο κατά 10,4%. Συνολικά στα ΜΜΕ δαπανήθηκαν 165,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περιοδικά έλαβαν 65,1 εκατ. (πτώση 17,4%), η τηλεόραση 48,9 εκατ. (πτώση 40%), οι εφημερίδες 40,8 εκατ. (άνοδος 10,4%) και το ραδιόφωνο 10,7 (πτώση κατά 21,6%). Το δεκάμηνο του 2010 η συνολική διαφημιστική δαπάνη είναι 1,5 δισ. ευρώ.

●●● Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι στο Alter παρουσία της ΕΣΗΕΑ απαιτώντας κινητοποίηση για να πληρωθούν.

●●● Για το Alter επίσης ακούγεται πως ετέθη θέμα απομάκρυνσης τουλάχιστον 140 εργαζομένων από τους τρεις κλάδους, δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό.



●●● Δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 109 με το οποίο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Οδηγία που αλλάζει τους όρους στην προβολή διαφημίσεων στην τηλεόραση και στα οπτικοακουστικά προγράμματα. Επιτρέπεται πλέον και θεσμικά η τοποθέτηση προϊόντος σε ψυχαγωγικά προγράμματα της τηλεόρασης, ενώ αίρονται οι περιορισμοί για τις εκπομπές τηλεπωλήσεων.

●●● Τη γενική διεύθυνση όλων των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου ΑΝΤ1 ανέλαβε ο Μάκης Πουνέντης από τη Heaven. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να αλλάξει το πρόγραμμα του ANT1 Radio με περιορισμό της ενημέρωσης και συγχώνευση τμημάτων σε όλα τα ραδιόφωνα του ομίλου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

●●● Ριζικές μεταρρυθμίσεις εξήγγειλε η Deutsche Welle (DW) το επόμενο διάστημα. Ο διεθνής ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που εκπέμπει και διανέμει περιεχόμενο σε 30 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει μια νέα δομή και μείωση του αριθμού των εργαζομένων του ως το 2014. Οι διευθυντές του οργανισμού συμφώνησαν ήδη στα βασικά ζητήματα του σχεδίου μεταρρύθμισης. Οι συντάκτες θα έχουν στο μέλλον την παραγωγή περιεχομένου για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις διαδικτυακές σελίδες μέσω μιας τριπλής διαδικασίας.

●●● Συμφωνούν στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά αρνούνται την δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Η συνάντηση ΕΣΗΕΑ και ΕΙΤΗΣΕΕ την περασμένη εβδομάδα δεν κατέληξε σε συμφωνία και θα γίνει νέα συνάντηση. Τα κανάλια προτείνουν μηδενικές αυξήσεις και δέχονται τα κλιμάκια στη μισθοδοσία του προσωπικού τους.

●●● Έρευνα για την τηλεθέαση και την αποδοχή της ΕΡΤ προανήγγειλε η ΕΡΤ και ζητά με προϋπολογισμό 30 χιλιάδες ευρώ εταιρεία που θα την διενεργήσει το επόμενο διάστημα.

●●● Δικά της στοιχεία για την τηλεθέαση φέρεται να διαθέτει και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

●●● Ο Γ. Παπαγεωργίου που απομακρύνθηκε από την «Ελευθεροτυπία» πήγε στο «Πρώτο Θέμα».

●●● Συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις «Αποκαλύψεις» πολλοί εργαζόμενοι εξαιτίας της... στάσης πληρωμών

●●● Στο τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση της νέας εφημερίδας των Γ. Φιλιππάκη, Χρ. Μουλίνου «Δημοκρατία». Δεν θα εκδίδεται φύλλο τη Δευτέρα ενώ σε όσους προσλαμβάνονται γίνεται συμφωνία ότι δεν θα πληρώνονται για το φύλλο της Κυριακής.

●●● Σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter κληρώνεται καθημερινά το ποσό των 10.000 ευρώ όταν στον Alpha σε αντίστοιχη εκπομπή το ποσό είναι 1000 ευρώ. Ορισμένοι μάλιστα απλήρωτοι εργαζόμενοι σκέφτονται σοβαρά να δηλώσουν υποψήφιοι της κλήρωσης μήπως και πάρουν λεφτά στα χέρια τους.

●●●Κουίζ : Γιατί στην Κάντζα δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των Γερμανών στελεχών στην κριτική που γίνεται στον Alpha για το επίπεδο προγράμματος αλλά και τα χαμηλά νούμερα θεαματικότητας;

●●●Κουίζ : Σε ποια εφημερίδα ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο μέτοχο; Λέγεται πως όρος ήταν η διατήρηση δημοσιογραφικών τειχών στο γαλάστικο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: