mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Έστηναν δημοσιογράφοι Πακιστανούς για να κάνουν σόου; Τι πρωτότυπο!

Δυστυχώς το υπέροχο κείμενο της Amelie Law διαβασμένο από http://www.facebook.com/note.php?note_id=455488245669&comments
δεν δίνει περισσότερα στοιχεία. Ποιοί δημοσιογράφοι έστηναν στρώματα και φωτογράφιζαν μετανάστες για τις ανάγκες ενός ακόμη σόου; Ακόμη και χωρίς απάντηση η αποτυπωμένη εικόνα στο γραπτό της Amelie τα λέει όλα. Τα ΜΜΕ χωρίς αιδώ και σκέψη ταίζουν με τηλεοπτικό χρόνο τον φόβο των πολιτών. Αντί οι δημοσιογράφοι να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Να αποκαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από αυτόν.

The Show must go on!!!

Το show στον Άγιο Παντελεήμονα είναι ανελέητο, χωρίς κανόνες, χωρίς ηθική, χωρίς τέλος. Ο πρώτος γύρος έλαβε τέλος αλλά όχι και ο αγώνας. Ο αγώνας μάλλον θα τελειώσει όταν δούμε να σηκώνονται εμπορικά κέντρα, πολυτελή studio, πάρκα οργανωμένης αναψυχής. Ακόμα είναι νωρίς! Ο αγώνας έχει πολλούς γύρους.



Στο βωμό του show που κάνει τζίρο πολλά θυσιάζονται! Επιχειρήσεις, η οικιακή γαλήνη, η ίδια μας η ζωή. Η κρεατομηχανή του θεάματος και του κέρδους αλέθει κορμιά, όνειρα, ψυχές... Έλληνες χορτασμένοι μέχρι πρότινος, φοβισμένοι επί του παρόντος, άνεργοι στο κοντινό μέλλον... Αλλοδαποί τρομαγμένοι που έτρεχαν πίσω από το όνειρο που τους πρόδωσε και τώρα στοιβάζονται στην ιδιότυπη γι'αυτούς φυλακή "η ωραία Ελλάς"... Αλλά ποιος ασχολείται... Τζίρος να γίνεται! Οι μπουνιές να πέφτουν... Τα στόματα να ματώνουν, οι κάμερες να ζουμάρουν, οι φωτογραφικές μηχανές να παίρνουν φωτιά.... Το συναίσθημα να εκβιάζεται, το κουμπί στο τηλεκοντρόλ να μένει αδρανές, τα κλικ και τα share να διαδέχονται το ένα το άλλο... Ρίξε κι εσύ ένα δάκρυ μπορείς! Μοιράσου τη στενοχώρια σου, τον φόβο σου "αχ τι θα γίνει αύριο, σε τι κόσμο έφερα τα παιδιά μου, τι θα κάνουμε, τι θα κάνουμε". Δαιμονοποίησε ό,τι σε τρομάζει και τρόμαξε, τρόμαξε κι άλλο... Δε φτάνει τόσο...

Τα media θα φροντίσουν γι' αυτό με χαρά. Θα σαρώσουν τους δρόμους του σκοτεινού κέντρου της Αθήνας, θα φωτογραφίσουν όλα τα δυστυχισμένα πλάσματα, θα σκαλίσουν το φόβο σου, θα επενδύσουν στον τρόμο σου, θα ελπίσουν στο χέρι που θ' απλώσεις προστατευτικά πάνω στο παιδί σου. Αν δεν βρίσκουν εικόνες που να ταιριάζουν, θα τις δημιουργήσουν!

Όπως εχθές το βράδυ, όταν δυο γυναίκες δημοσιογράφοι ΕΣΤΗΝΑΝ με στρώματα σε διάφορες στάσεις Αφγανούς και Πακιστανούς στο υπόστεγο του City Plaza, στην Αχαρνών, και φωτογράφιζαν την ανθρώπινη και στη συγκεκριμένη περίπτωση στημένη δυστυχία.

Φύγε! Θα φωνάξεις αργά ή γρήγορα στον δυστυχισμένο!
Φύγε θα ουρλιάξεις λίγο αργότερα!
Να φύγουμε κι εμείς μαμά! θα σου πει το παιδί σου...
Ας φύγουμε παιδί μου! θα πεις τρομαγμένη κι εσύ...
και τη στιγμή που θα κολλήσεις το πωλητήριο στην εξώπορτά σου,
κάποιος θα γελάει με ικανοποίηση
και κάποιοι άλλοι θα εισπράττουν τον κόπο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: