mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Site και portals να απεργήσουν

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Μετά από αναφορές συναδέλφων έγινε γνωστό ότι αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, ημέρα της μεγάλης κλαδικής απεργίας στο σύνολο των ΜΜΕ, διαδικτυακοί ειδησεογραφικοί τόποι (sites και portals) τόσο αυτόνομοι όσο και καθημερινών, κυριακάτικων εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζονται να απασχολήσουν το προσωπικό τους και λειτουργήσουν κανονικά. Με δεδομένο ότι η αυριανή κινητοποίηση λαμβάνει σπουδαίο χαρακτήρα λόγω των πρώτων και ιδιαίτερα σοβαρών κρουσμάτων «ξηλώματος» των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου, μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, απονευρώνοντας τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε άμεσα να διερευνήσετε και να επιληφτείτε του θέματος, έτσι ώστε αύριο, το σύνολο του κλάδου να δηλώσει «παρόν» στη μεγάλη κινητοποίηση. Σε περιπτώσεις δε κατά τις οποίες μέλη της ΕΣΗΕΑ – επικεφαλής και προϊστάμενοι διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων δεν συνταχθούν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, τότε θα πρέπει άμεσα να βρεθούν ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.
Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση και τις συγκεκριμένες αναφορές για επικείμενη λειτουργία των διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων κατά τη διάρκεια της απεργίας, επαναφέρουμε το θέμα της ένταξης των συναδέλφων στα sites στις τάξεις της ΕΣΗΕΑ και της άμεσης διευθέτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα), Βίκυ Σαμαρά (Απογευματινή), Γιάννης Ελαφρός (Καθημερινή), Ιωάννα Ηλιάδη (Έθνος), Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία), Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal News), Νίκος Ζαμπάρας (Σέντρα FM), Κώστας Ράπτης (Αθήνα 984), Νάσος Χατζητσάκος (Ελεύθερος Τύπος), Γιάννης Ιωακειμίδης (Πράσινη), Δήμητρα Κουντή (Σκάι Ραδιόφωνο), Κωνσταντίνος Δαυλός (Σκάι Τηλεόραση), Παναγιώτης Σώκος (Ελευθεροτυπίας)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi kyrioi poy ypografoun tin epistoli, tora tous epiase o ponos gia tous syntaktes twn site? tora pou mas xreiazontai koptontai gia ta dikaiomata mas.

Mpravo ypokrisia... Sygxaritiria.

Matina Pap είπε...

Δεν είναι έτσι ακριβώς και ίσως κάποια στιγμή πρέπει και οι εργαζόμενοι των portal να ενημερωθούν πιο διεξοδικά. Οι εκπρόσωποι που υπογράφουν μπήκαν μπροστά ώστε να γίνει γνωστό το πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στα portal. αυτό που είναι βέβαιο είναι οι τεράστιες ευθύνες της ΕΣΗΕΑ που έκλεισε τις μάτια και τις πόρτες του σωματείου. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Αρκεί,όπως πιέζουν οι εκπρόσωποι επώνυμα, να πιέσουν μαζικά και οι δημοσιογράφοι στα site. τρόποι υπάρχουν, όπως και πρωτοβουλίες.
Μ.Π.