mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο μανδύας του Χάρι Πότερ και το fund του ΔΟΛ*

* news
Η έκδοση της εβδομάδας

Ο «αόρατος μανδύας»

Το πρόγραμμα του ψηφιακού θεματολογίου «PHOME» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή επιστημόνων από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία πέτυχε να κατασκευάσει τον «αόρατο μανδύα του Χάρι Πότερ»! Για την επιτυχία αυτή έκανε δηλώσεις και η Επίτροπος Νόιλ Κρόις, δίνοντας έμφαση στην προώθηση των νέων τεχνολογιών που έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.

Συζητήσεις με διεθνές fund στο ΔΟΛ;

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης διαπραγματεύεται με διεθνές επενδυτικό fund, το οποίο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον οργανισμό. Οι συζητήσεις σε δεύτερο στάδιο λέγεται ότι περιλαμβάνουν και συμμετοχή στο Mega. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί επιπλέον ενδιαφέρον για τις εξελίξεις.

Κέρδισαν οι εργαζόμενοι

Παρά το εξώδικο του Κώστα Σαραντόπουλου οι εργαζόμενοι στην «Απογευματινή» κυκλοφόρησαν ως free press την εφημερίδα τους η οποία εξαντλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Την Τρίτη ο ιδιοκτήτης έχασε τη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε προσωρινή διαταγή στην κατάθεση απαιτήσεων από πιστωτές, όπως οι εργαζόμενοι.



Κρυφτούλι στον ANT1 Radio

Σε μουσικό σταθμό μεταλλάσσεται ταχύτατα ο ΑΝΤ1 Radio μετά τις απολύσεις 11 συνολικά δημοσιογράφων και παραγωγών. Ο νόμος απαγορεύει την αλλαγή ταυτότητας από ενημερωτικό σε μουσικό και το γεγονός αυτό επεσήμανε η ΕΣΗΕΑ στο νέο διευθυντή Μ. Πουνέντη, ο οποίος όμως αποποιήθηκε την ευθύνη των απολύσεων, λέγοντας πως δεν ανέλαβε ακόμη καθήκοντα!

Φήμες πάλι για Alter

Πυκνώνουν τα σύννεφα στο Μπουρνάζι. Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο κανάλι είναι αντικρουόμενα. Από τη μια λέγεται ότι βρέθηκε λύση μέσω τράπεζας· από την άλλη, πως επήλθε σύγκρουση μεταξύ των δυο βασικών μετόχων και είναι κοντά η ελεγχόμενη πτώχευση. Οι εργαζόμενοι στο μεταξύ παρέμειναν απλήρωτοι.


Νέο τηλεπαιχνίδι στο Facebook

Ο Γιώργος Μητσικώστας παρουσιάζει από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο Facebook το νέο τηλεπαιχνίδι του ΟΠΑΠ «Mathe Click». Ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος έως 300 παίκτες και οι δέκα νικητές κερδίζουν διάφορα δώρα. Το παιχνίδι σχεδίασε και υλοποιεί για λογαριασμό του οργανισμού η Leo Burnett.

Κλείνει το Βήμα, ανοίγει news room

Την τελευταία έκδοση του καθημερινού «Βήματος» ανήγγειλαν στελέχη του οργανισμού στην εφημερίδα, με ταυτόχρονη υπόσχεση πως το προσωπικό θα απορροφηθεί στο ενιαίο newsroom του ΔΟΛ. Την ώρα που υπάρχουν σενάρια για μείωση αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους, προσλαμβάνονται νέοι για την έκδοση περιοδικών!

Ανησυχία στην περιφέρεια

Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια στα περιφερειακά κανάλια επειδή τα θεωρούν παράνομα. Με αυτό το επιχείρημα αντιπροσωπεία ιδιοκτητών μελών της ΤΕΠ πήγε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να εκφράσει έντονη ανησυχία μετά την απόφαση του ΣτΕ που χαρακτήρισε το καθεστώς προσωρινής νομιμότητας παράνομο.

●●● Ημερίδα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση διοργανώνει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων την ερχόμενη Τρίτη, 30 Νοεμβρίου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. Η θεματολογία περιλαμβάνει 3 βασικούς άξονες, το θεσμικό πλαίσιο, τους χάρτες συχνοτήτων και το ψηφιακό μέρισμα.

●●● Το νέο ντοκιμαντέρ του βραβευμένου «Εξάντα» με το οποίο γίνεται η πρεμιέρα της εκπομπής για φέτος στη ΝΕΤ, προβάλλεται την 1η Δεκεμβρίου. Με τίτλο «Υπέροχη μακροοικονομία» η κάμερα του «Εξάντα» καταγράφει συγκλονιστικές σκηνές εξαθλίωσης στο «θαύμα» του ΔΝΤ, τη μακρινή Γουατεμάλα. Την ίδια μέρα στη ΝΕΤ κάνει πρεμιέρα και το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» με το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» του Στ. Κούλογλου, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

●●● Εγκρίθηκαν διαφημιστικά προγράμματα δημόσιων φορέων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Όλα όμως πρόκειται να υλοποιηθούν στις αρχές του 2011.

●●● Αυστηρότερο έλεγχο στις εξωτερικές και τις μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ προτείνει στη διοίκηση η ΠΟΣΠΕΡΤ για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείρισης.

●●● Σε διεθνές fund επενδυτών, μεταξύ αυτών και στην αμερικανική εταιρεία Liberty Acquisitions Holdings Corp του Νίκολας Μπεργκρούεν μεταβιβάστηκε έναντι 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ο εκδοτικός οργανισμός Prisa που εκδίδει και την El Pais.

●●● Συμφωνία για την καλωδιακή μετάδοση του ANT1 Europe υπέγραψε ο όμιλος ΑΝΤ1 με την UNITYMEDIA.

●●● Οριστικό αντίο στην αναλογική μετάδοση είπε η συνδρομητική τηλεόραση του Canal+ στο δορυφορικό και το επίγειο σήμα της.

●●● Στον αέρα η προκήρυξη της ΑΕΜΑΡ για τη μέτρηση ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής. Προβλέπει ασυμβίβαστο διεξαγωγής ποιοτικών ερευνών σε όποια εταιρεία κερδίσει τις μετρήσεις.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 27 Νοεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: