mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ούτε δα μια τόση λεξούλα για τους εργαζόμενους στο Βήμα"

Τους αναγνώστες του χρησιμοποιεί, όπως κάθε φορά άλλωστε, για να αιτιολογήσει το "λουκέτο" στο ημερήσιο "Βήμα" η ιδιοκτησία της εφημερίδας. Θα ήταν αστείο να απαντήσει κάποιος στα επιχειρήματα που παρατίθενται σήμερα http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=369743&dt=26/11/2010#ixzz16McqCNWI εντύπως στο ημερήσιο τελευταίο φύλλο του ΔΟΛ.
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως δεν υπάρχει ούτε μια τόσο δα μικρή λεξούλα για αυτούς που εργάζονται, ανεβάζουν τα πολύχρωμα βίντεο και προσφέρουν όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες...
Για να αποδείξει για μια ακόμη φορά η ναυαρχίδα του ΔΟΛ πως θέλει να μπει στη νέα εποχή με τα παλιά υλικά. Αλαζονεία της εξουσίας, ακαμψία, τρομοκράτηση.
Τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα.
Ο ΔΟΛ θέλει να μειώσει τους μισθούς, θέλει να απολύσει, θέλει να πληρώσουν το μάρμαρο των επιλογών της ιδιοκτησίας και των στελεχών της, οι εργαζόμενοι. Και βάζει για αυτό ως "ασπίδα" τους αναγνώστες του. Κι αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Αν ήταν πραγματικά αυτό που ισχυρίζεται, έγκυρο Μέσο ενημέρωσης και σεβόταν τους αναγνώστες του θα έπρεπε να δημοσιεύσει ΚΑΙ τις αντιδράσεις στην επιλογή του. Έστω και ως "είδηση". Την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, την αντίδραση των εργαζομένων στα άλλα ΜΜΕ, το "ρεπορτάζ" που γίνεται για το "λουκέτο" του. Και επειδή σωστά, όπως λέει "οι αναγνώστες «απολαμβάνουν» σ΄ αυτή την πρώτη φάση δωρεάν την Ενημέρωση με κάθε τρόπο", ας τα διαβάσει και ο ίδιος ο ΔΟΛ σε ηλεκτρονική μορφή, στην οθόνη των υπολογιστών σε πολλές εκδοχές. Ο οργανισμός τέθηκε επικεφαλής στην επιχείρηση επίθεσης εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων. Και όπως ακριβώς το κάνει για την κοινωνία, το ίδιο σκληρά το κάνει και εναντίον των δικών του εργαζομένων.

Η πρώτη απάντηση είναι "Το ημερήσιο Βήμα κλείνει: Μαζί τα φάγανε, εμείς τα πληρώνουμε!
http://diakladikimme.wordpress.com/2010/11/25/

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες το μεγάλο αφεντικό του Τύπου, ο Ψυχάρης (ασφαλώς) έπαιρνε όρκο. “Θα φύγουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και θα μείνουν μόνο δημοσιογράφοι. Δημοσιογραφικός Οργανισμός λεγόμαστε. Δε μπορεί οι διοικητικοί να τρώνε θέσεις από δημοσιογράφους”, διαβεβαίωνε. Σκοπός; Η διάσπαση των εργαζομένων. Και την πέτυχε! Στο όνομα της κρίσης ασφαλώς. Της κρίσης ΜΑΣ!

Γιατί στο μεσοδιάστημα και πάλι στο όνομα της κρίσης τσέπωσε ένα σκανδαλώδες δωράκι από την Εθνική Τράπεζα η οποία αγόρασε στο όνομα της κρίσης (θα επαναλάβουμε με κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί) το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται ο όμιλος έναντι 26 εκατ. ευρώ!! “Σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης του ιδιόκτητου κτιρίου” ονομάζεται στη γλώσσα τους. Στη δική μας; Συναλλαγή. Το πείραμα της κυβέρνησης και της τρόικας ξεκίνησε στο ΔΟΛ και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Τυχαίο άραγε το γεγονός ότι ο Ψυχάρης ξεκίνησε πρώτος τον χορό των μαζικών απολύσεων κι όλοι οι υπόλοιποι δειλά- δειλά ξεκίνησαν με μεμονωμένες απολύσεις, περικοπές επιμισθίων, περικοπές μισθών, αλλαγές συμβάσεων; Ο killer όμως ε; Αλλο κύρος. Εκοψε πρώτα 150 κεφάλια (διοικητικοί ΔΟΛ και Ελληνικά Γράμματα), τώρα σφραγίζει το ημερήσιο Βήμα (ναι συνάδελφοι, εκείνο για το οποίο ζητούσε τις υπογραφές σας κατά της απεργίας για να μην κλείσει) και τώρα περνάει και στους δημοσιογράφους. Ολους εκείνους που περνούσαν κάτω από τα πανό των συναδέλφων διοικητικών όταν οι σφαγές αφορούσαν εκείνους.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι η συναλλαγή Ψυχάρη- Εθνικής (κράτους δηλαδή) είναι δάνειο 26 εκατομμυρίων για 12 χρόνια με εγγύηση το ακίνητο, και δόσεις τα μισθώματα. Οι λογιστικές εγγραφές διαφέρουν.

Τα μισθώματα που θα πληρωθούν θα εγγράφονται σαν έξοδα και θα αφαιρούνται από τα έσοδα που θα φορολογούνταν με 40%. Δηλαδή αν στα δώδεκα αυτά χρόνια ο ΔΟΛ πληρώσει 30 εκατομμύρια σε μισθώματα θα έχει γλιτώσει 12 εκατομμύρια από φόρους. Συνάδελφε θα έπαιρνες άραγε ποτέ εσύ δάνειο με τέτοιους χαριστικούς όρους;

Οι διευθυντές εξέδωσαν το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου. Την τελευταία λέξη θα την πουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μένω έκπληκτος. Ο Ψυχάρης το έγραψε το κείμενο στο Βήμα; Αν το παρέδιδε ένας νεαρός συντάκτης στον Καψή, το πιθανότερο είναι ότι θα το έσκιζε με οργή και θα τιμωρούσε τον συντάκτη. Τόσο κακό δημοσιογραφικό κείμενο. Και τόσο χλευασμός για τους "ηλίθιους" 8.000 αναγνώστες του που τον πλήρωναν ένα ευρώ κάθε μέρα....