mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εκατομμύρια για ποδόσφαιρο από τον ΟΤΕ ΤV, μειώσεις για τους μισθούς

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της "νίκης" του ΟΤΕ έναντι της ανταγωνίστριας τους, της Nova στη συμφωνία για το Champions League την επόμενη 3ετία; Όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ. Γιατί η εταιρεία της Deutsche Telecom έκανε την προσφορά προσφορά -μαμούθ έως 120 εκατ. ευρώ για να κερδίσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την ίδια ώρα διαμηνύει στους εργαζόμενους πως πρέπει να αποδεχθούν νέες μειώσεις μισθών! Το επιχείρημα του; Ότι η εταιρεία πρέπει να ...επιβιώσει. Επιχείρημα που προκαλεί γέλια, αν σκεφθεί κανείς πως δίνει 120 εκατ. ευρώ μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκτοξεύοντας την αγορά και τον ανταγωνισμό τουλάχιστον κατά 100%! Η Nova έδινε έως 18 εκατ. τη χρονιά και ο ΟΤΕ θα δώσει ως και 40 εκατ.
Η γερμανική δηλαδή εταιρεία που είχε υποσχεθεί στον Αντώνη Σαμαρά "επενδύσεις ύψους 1,2 δισε. ευρώ" και "νέες θέσεις εργασίας", βγάζει από τη χώρα 140 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την ΤΕΑΜ και ζητά από τους εργαζόμενους "θυσίες" για να συνεχίσει να λειτουργεί. 
Η ΟΜΕ ΟΤΕ ζητά αυξήσεις, λογικό αίτημα όταν μια εταιρεία σαρώνει στον ανταγωνισμό και έχει την ευχέρεια να βγάζει από το ταμείο της μόνο για ποδόσφαιρο το εξωπραγματικό αυτό ποσό. Τα λεφτά των επενδύσεων για τη γερμανική θυγατρική όμως, δεν φαίνεται να προορίζονται για την Ελλάδα ή για θέσεις εργασίας. Το σχέδιο είναι να εξασφαλιστεί η υπεροχή στη συνδρομητική τηλεόραση, δηλαδή να πληρώνουν τον ΟΤΕ TV αντί της Nova οι τηλεθεατές για να βλέπουν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: