mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Επίσημα μέσω Digea, η αναβολή της ψηφιακής τηλεόρασης

Το δελτίο Τύπου από το υπουργείο Μεταφορών για την αναβολή της μεθαυριανής ψηφιακής μετάβασης σε Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία εκδόθηκε και το λάβαμε μέσω της ιστοσελίδας της Digea.
Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο Μεταφορών που αυτή τη φορά δεν εξέδωσε υπουργική απόφαση αλλά μια απλή ανακοίνωση, είναι πως η αναβολή δίδεται για "τεχνικούς λόγους". Χωρίς άλλη εξήγηση. Και αναρωτιόμαστε. Έχουν σχέση οι πληροφορίες ότι η Digea ζητά ομολογιακό δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ για να επενδύσει σε πομπούς; Ή φταίει πως τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής δεν υποράφουν τη σύμβαση με τη Digea; Ισχύουν άραγε και τα δυο;
Η νιοστή αναβολή της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση ρεζιλεύει για μια ακόμη φορά το κράτος, την κυβέρνηση και τα (υποτίθεται) θεσμικά όργανα ελέγχου της αγοράς. Χαρακτηριστικά και μόνο αναφέρουμε πως η ΕΕΤΤ οργάνωσε φιέστα για την πώληση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, του ψηφιακού μερίσματος, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Για να περηφανευτεί πως το ΤΑΙΠΕΔ θα πάρει 380 εκατ. ευρώ. Για την χορήγηση όλων των άλλων τηλεοπτικών συχνοτήτων στη Digea όχι μόνο δεν οργανώθηκε κάποια συνάντηση αλλά ούτε καν η άδεια παραχώρησης δεν έχει δημοσιευτεί.

Τις νέες ημερομηνίες της ψηφιακής μετάβασης που δίνονται με δελτίο Τύπου μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία δίπλα. Μια επισήμανση όμως. Η ολοκλήρωση της ψηφιακής τηλεόρασης ορίζεται η 29η Δεκεμβρίου του 2014. Ακριβώς την ίδια ημερομηνία του 2013 είχε ανακοινωθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων! Στον οποίο όπως όλοι θυμόμαστε αίτηση ενδιαφέροντος κατέθεσε μόνο η Digea. Η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει από το 2009 το μεταβατικό στάδιο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: