mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε το αίτημα Ντινόπουλου και ζητά πίσω τα ασφάλιστρα

Στον δημοσιογράφο σε αναστολή του επαγγέλματος του, Αργύρη Ντινόπουλο αφιερώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Επίμαχο θέμα προς απόφαση το αίτημα του (από τον Ιούνιο του 2013) να διαγραφεί από τη λίστα των ασφαλισμένων προαιρετικής ασφάλισης και να εγγραφεί ως ασφαλισμένος του ταμείου. Δηλαδή να ασφαλιστεί ως άνεργος, καθώς αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ασφάλισης στον οργανισμό όταν κάποιος ασφαλισμένος δεν έχει ενεργή εργοδοτική ασφάλιση σε ΜΜΕ ή δεν είναι συνταξιούχος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ(όπως άλλοι υπουργοί, βουλευτές, κ.λ.π).

Το αίτημα του υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από τούτο το blog ξεσηκώντας πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος ο υπουργός με επιστολή του στο greektv-com επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι σήμερα το ΔΣ συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα και αποφάσισε να εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση.
Στο δια ταύτα, τα μέλη του ΔΣ στιλήτευσαν τον υφυπουργό και πρώην δημοσιογράφο ο οποίος γνώριζε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ότι ζητάει ασφάλιση ανέργου στον ΕΔΟΕΑΠ. Αποφασίστηκε η απόρριψη του αιτήματος του για διαγραφή από την προαιρετική ασφάλιση και η απόρριψη της ασφάλισης του στον ΕΔΟΕΑΠ ως (άνεργο) μέλος.
Παράλληλα θα κληθεί να πληρώσει την προαιρετική ασφάλιση όλων των προηγούμενων ετών, από το 2007 που εκλέχθηκε δήμαρχος, στο ποσό των 17.138,86 ευρώ χωρίς της προσαυξήσεις. (Το αρχικό ποσό των 5.500 ευρώ που συζητήθηκε στο ΔΣ την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε πως ήταν ένα σενάριο εργασίας, άγνωστο με ποιανού εντολή).

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν αρνητικοί στο να συνεχιστεί η ασφάλιση του υφυπουργού στο ταμείο των ΜΜΕ. Απέρριψαν χωρίς πολλές συζητήσεις τα σενάρια που παρουσίασαν οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ για τέτοιες περιπτώσεις δημοσιογράφων σε ...αναστολή. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε η πρόεδρος του ΤΥΠ Πόπη Χριστοδουλίδου, πως δεν είναι δυνατόν πρώην συνάδελφοι, υπουργοί και βουλευτές που ψηφίζουν χωρίς δισταγμό μνημόνια κατά των εργαζομένων και στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, να ζητάνε ασφάλιση ανέργων στο ταμείο των δημοσιογράφων. Πάντως δεν βρέθηκε με ποιο τρόπο ο Αργύρης Ντινόπουλος δεν πλήρωνε τόσα χρόνια το ασφάλιστρο της προαιρετικής ασφάλισης στο ταμείο αν και χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες υγείας του οργανισμού!
Βέβαια ο βουλευτής έχει κατά το νόμο δικαίωμα να επιλέξει τον ασφαλιστικό του φορέα, αφού δεν θέλει να ασφαλιστεί στο δημόσιο, δηλαδή στο ταμείο των βουλευτών. Για αυτό και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τον κάλεσε να προσκομίσει εντός 15 ημερών στο ταμείο τα έγγραφα ότι δεν είναι παράλληλα ασφαλισμένος στο ταμείο των νομικών! Ο ίδιος εξάλλου στην αίτηση του προς τον ΕΔΟΕΑΠ γράφει πως έχει αναστείλει το επάγγελμα του δημοσιογράφου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: