mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ελεύθερος Τύπος: Μπόνους σε ημετέρους, τρομοκρατία για εργαζόμενους

Η καταγγελία για τα περίεργα (μαύρα;) μπόνους σε περίπου 20 στελέχη και εργαζόμενους στον Ελεύθερο Τύπο, όπως γνωρίζουμε, έφθασε και στα χέρια της ΕΣΗΕΑ. Η οποία ως συνδικαλιστικό όργανο έχει στα χέρια της τη λίστα στην οποία αποτυπώνεται η κατάσταση. Κατάσταση που αποδεικνύει πως το επιχείρημα της εκδοτικής παρέας Σκαναβή-Μπενέκου παλαιότερα, Σκαναβή τώρα, ότι πρέπει να κοπούν οι μισθοί για χάρη της εφημερίδας είναι έωλο. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λεφτά αλλά να δίνονται κάθε μήνες περί τις 22.000- 30.000 ευρώ έξτρα μπόνους σε ορισμένους; Πως γίνεται να παίρνει έξτρα έως και ο εκδότης της εφημερίδας; 
Μετά τη λήξη του προγράμματος της εθελούσιας απόλυσης από την εφημερίδα, άρχισε η φάση κανονικών απολύσεων. Η οποία σερβίρεται στον "Ελεύθερο Τύπο" με καθαρή τρομοκρατία. Ο εκδότης ζήτησε ήδη από δυο τουλάχιστον τμήματα της εφημερίδας να του παραδοθεί λίστα ονομάτων για να τους απολύσει. Παράλληλα ζήτησε να αποδεχθούν όσοι απομείνουν σε αυτά να πληρώνονται με 700 ευρώ και να παίρνουν κρυφά(μαύρα;) 100 με 200 ευρώ. Το επιχείρημα, λέει, είναι πως αυτό συμβαίνει και σε άλλες εφημερίδες, όπως π.χ στην ανταγωνιστική "Δημοκρατία"! 
Με "μαύρα" λοιπόν κινούνται οι εκδότες του κυβερνητικού μπλόκ! 
Και την ώρα που ζητά απολύσεις, εντός της εφημερίδας αποσύρονται βιαστικά οι σκληροί δίσκοι σε διάφορα κομπιούτερ. Το γιατί είναι εύλογο να το υποπτευθούμε. 
Οι λίστες είναι πλέον στα κατάλληλα-συνδικαλιστικά χέρια- και δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές καλούν τα οικονομικά όργανα του κράτους να παρέμβουν.
Ο εκδότης Αλέξης Σκαναβής στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους συνεχίζει την καραμέλα του "δεν βγαίνει η εφημερίδα, να σώσουμε τις θέσεις εργασίας". Δεν ξέρουμε όμως αν έχει πει στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ πως ο ίδιος έχει απαγορεύσει τις γενικές συνελεύσεις μέσα στην εφημερίδα.
Δεν γνωρίζουμε αν συζήτησε μαζί τους τις απειλές του ότι πρέπει να απολυθούν όσοι έχουν ακόμη δημοσιογραφικό μυαλό και άποψη. Η τρομοκρατία που (εξ)ασκείται πάνω στους εργαζόμενους έχει ξεπεράσει πια τα όρια. Απειλές έμμεσες και άμεσες, απαγόρευση συνάθροισης και στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζομένων. 
Τα συνδικαλιστικά σωματεία προφανώς και τα γνωρίζουν όλα αυτά και έχουν συζητήσει το ζήτημα των κρυφών μπόνους. Είχαν ζητήσει μάλιστα να συναντηθούν με τον Αλέξη Σκαναβή την περασμένη Δευτέρα, αλλά ο εκδότης είπε πως θα έλειπε στο εξωτερικό. Γενική συνέλευση πάντως δεν έχουν κάνει ακόμη τα σωματεία στην εφημερίδα. Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία της απαγόρευσης τουλάχιστον. 
Αφήστε που γύρω από την εφημερίδα κυκλοφορεί έντονα πως ανάμεσα στους υποστηρικτές του "Ελεύθερου Τύπου" είναι και ο ...Φώτης Μπόμπολας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: