mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η ελεύθερη ΕΡΤ 3 των εργαζομένων απέκτησε ..."ΔΣ" !

Η ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ 3 δείχνει το δρόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως πραγματική αδέσμευτη και ανεξάρτητη τηλεόραση δημοσίου συμφέροντος. Χθές πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέλευση εργαζομένων με αλληλέγγυους πολίτες που στηρίζουν το πρόγραμμα και την εκπομπή.
Εγκρίθηκε το "Καταστατικό του συλλόγου φίλων και αλληλέγγυων ΕΡΤ3" και ανέλανε προσωρινά 11μελής επιτροπή. Άμεσα θα εκλεγεί 9μελές συμβούλιο με θητεία ενός έτους και εναλλαγή προσώπων ανά 6μηνο. Κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις για τη λειτουργία της ΕΡΤ 3 θα έχει η γενική συνέλευση.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα μόλις άνοιξε ο δρόμος για μια ανάλογη διαδικασία χωρίς ωστόσο τη δικλείδα της γενικής συνέλευσης. Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των Δημοσιογράφων Μάχη Νικολάρα και Νίκου Τσιμπίδα καθώς και του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Γιουκάκη, καλούνται οι συνέδελφοι να καταθέσουν τις απόψεις τους για το τι ΕΡΤ θέλουμε. 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ertopen με την υπογραφή της ΠΟΣΠΕΡΤ, 
"οι συνάδελφοι μπορούν να αποστέλλουν τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο protaseisert@gmail.com. Οι πρoτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν στις 30/10 στην ΕΣΗΕΑ.
Τονίζεται ακόμη: 
<<Η ΠΟΣΠΕΡΤ οφείλει να υπενθυμίσει και να τονίσει ότι έχει ως βάση ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι συνάδελφοι στην ΕΤ3 έχουν ήδη δείξει το δρόμο. Ανάλογη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις περιφερειακές ΕΡΑ που είναι πιο εύκολο λόγω αριθμού και τόπου συνάντησης.
Στην Αθήνα, για πρακτικούς λόγους οι προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν από πρόσωπα η ομάδες προσώπων, κατ' αρχήν ηλεκτρονικά. Προτείνουμε να γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ 30/10/2014 για την επεξεργασία των προτάσεων. Και στη συνέχεια σε μια η περισσότερες , αν χρειαστεί.
Σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε ώστε ο διάλογος να είναι εποικοδομητικός, δομημένος και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές του ζητήματος επισημαίνουμε την ανάγκη οι προτάσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένες και να καλύπτουν τους παρακάτω τομείς.
Ευρύτερο Πλαίσιο Λειτουργίας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
Εσωτερική λειτουργία και οργάνωση και διάρθρωση,
Ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.
Πλαίσιο Άμεσης Λειτουργίας και Επαναφορά της ΕΡΤ
Αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη βίαιη και πολύμηνη διακοπή λειτουργίας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για τη διαδικασία η το περιεχόμενο του διαλόγου, είναι ευπρόσδεκτες. Όλες οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseisert@gmail.com. Στον τίτλο του email παρακαλούμε να αναγράφετε το όνομα σας και τη φράση «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ» π.χ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ».

Όλοι όσοι αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση, 16 και πλέον μήνες τώρα έχουμε αποδείξει στην πράξη πως και ιδέες και προτάσεις έχουμε για μια πραγματική Δημοσία Ραδιοτηλεόραση. Αυτές οι προτάσεις και η εμπειρία της 16μηνης αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης πρέπει να αποτυπωθούν συγκροτημένα και συγκεκριμένα πάντα μέσα από συλλογικές και ισότιμες διαδικασίες. Θα πρέπει να είναι προτάσεις που πάνω και πέρα από όλα τα άλλα θα δικαιώνουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας που έχει στηρίξει έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα των αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: