mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οι μνημονιακοί της ΠΟΕΣΥ αποφάσισαν: Όχι αλλαγές στο Καταστατικό

update

Με λιγότερους από τους μισούς συνέδρους, οι εκλεγμένοι που πρόσκεινται στις μνημονιακές δυνάμεις του συνδικαλισμού στα ΜΜΕ, των παρατάξεων Αντωνιάδου, Κουμπιά, Σόμπουλου σε ΕΣΗΕΑ, των παρατάξεων που εμφανίζονται ως δεξί χέρι της κυβέρνησης στην ΕΣΗΕΜΘ, των περιφερειακών Ενώσεων, αποφάσισαν σήμερα να μην γίνει το Καταστατικό Συνέδριο στην ΠΟΕΣΥ.
Μια απόφαση ειλημμένη εδώ και μήνες, με άπειρες συζητήσεις και παρασκήνια για την αλλαγή του Καταστατικού, με προτάσεις που έχουν κατατεθεί από όλες τις δυνάμεις, με γνώμες και απόψεις αντίθετες. Αύριο Σάββατο θα άρχιζε κανονικά αυτό που είχε ανακοινωθεί, αυτό για το οποίο ψήφισαν οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα τους συνέδρους τους, το Κατασταστικό Συνέδριο.
Ποιος ξέρει τι δεν τους βγήκε, ποιος ξέρει τι φοβήθηκαν, ποιος ξέρει ποιο μακρύ χέρι παρενέβη και οι παρατάξεις που στηρίζουν το μνημόνιο σε όλες του τις μορφές στα ΜΜΕ, κατέβηκαν με πρόταση να αναβληθεί το Καταστατικό Συνέδριο.
Υπέρ ψήφισαν 34 σύνεδροι, κατά 29 σύνεδροι. Το σύνολο των συνέδρων ήταν 140! Ποιοι ήταν αυτοί που έλειπαν από τις εργασίες; Πολλοί, οι περισσότεροι, όπως προκύπτει από τις ψηφοφορίες. Από σχεδόν όλες τις παρατάξεις. Μεταξύ αυτών, όπως μαθαίνουμε δεν βρίσκονταν στην αίθουσα σε αυτή την τόσο κρίσιμη ψηφοφορία οι σύνεδροι της Συσπείρωσης! Και έτσι πιάστηκαν στον ύπνο οι παρατάξεις που προωθούσαν την αλλαγή του Καταστατικού της ΠΟΕΣΥ για να μπορέσει ο κλάδος να διεκδικήσει από καλύτερες θέσεις τα συμφέροντα των δημοσιογράφων.

Ψήφισαν δηλαδή 63 σύνεδροι σε σύνολο 140, λιγότεροι από το 50% και  με διαφορά μόλις 5 ψήφων ψηφίστηκε η πρόταση της αναβολής των αλλαγών στο Καταστατικό της ΠΟΕΣΥ.
Για την ιστορία, το Καταστατικό που θα άλλαζε στο 7ο τακτικό συνέδριο, εγκρίθηκε στο 2ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ το 1999. Ανάμεσα στις προτάσεις υπήρχε πρόταση για τα μπλοκάκια, τα όργανα της ομοσπονδίας, κ.λ.π.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι συντεχνιακές δυνάμεις των δημοσιογραφικών ενώσεων αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να χαλάσουν τα παζάρια της επόμενης μέρας, από όπου θα προκύψει το νέο Δ.Σ. Έτσι ανέβαλαν ένα καταστατικό συνέδριο που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήθελαν να γίνει, αφού βολεύονται με το υπάρχον αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα.
Ένα ήταν το διακύβευμα αυτού του συνεδρίου: η δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για διεύρυνση τς ΠΟΕΣΥ και πραγματική συνδικαλιστική ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Και αυτή η προοπτική ξεσήκωσε τα συντεχνιακά αντανακλαστικά σε όλη την πολιτική παλέτα του συνεδρίου.
Δυστυχώς...