mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πόρισμα για το αγγελιόσημο από την ΕΣΗΕΑ αλλά ο ΕΔΟΕΑΠ δεν ξέρει τίποτα!

Σήμερα, ημέρα έναρξης του 7ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ και πολύ σημαντικού για την εξέλιξη του κλάδου, μαθαίνουμε πως η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου έχει καλέσει σε ευρεία σύσκεψη τις δημοσιογραφικές ενώσεις.
Η έκπληξή μας για το πως είναι δυνατόν να συγκαλείται σύσκεψη την ημέρα έναρξης ενός σημαντικό δημοσιογραφικού συνδικαλιστικού συνεδρίου, λύθηκε μόλις ήρθε η πληροφορία πως η πρόεδρος προτίθεται να παρουσιάσει πόρισμα για το αγγελιόσημο!
Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που εκλήθησαν για τη σύσκεψη, όχι όμως αυτοί που τους αφορά άμεσα, όπως ο.χ ο ΕΔΟΕΑΠ.
Το ότι το αγγελιόσημο και το ασφαλιστικό θα παίξει σημαντικό ρόλο στις συμμαχίες του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ είναι γνωστό. Ποιος δηλαδή θα διαχειριστεί τη "φτώχεια"

και τη συρρίκνωση του κλάδου είναι το ένα σενάριο. Το δεύτερο παραμένει καθαρό κι αγωνιστικό. Οι δημοσιογράφοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ανεξάρτητα ειδικότητας και μέσου διακίνησης και εκπομπής της πληροφορίας, να αποσχιστούν από την αυλή της πολιτικής-οικονομικής εξουσίας και να χαράξουν δική τους γραμμή. Συνδικαλιστική και πολιτική. Όχι ενάντια σε συμφέροντα αλλά υπέρ των δικών τους συμφερόντων.
Αυτό είναι το διακύβευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: