mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο Σαμαράς διώχνει τους καμεραμέν και στις Βρυξέλλες!

Όταν διαβάσαμε την πληροφορία στον τοίχο του Στέλιου Νικητόπουλου, δημοσιογράφου της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ 3, δεν το πιστέψαμε. Είναι δυνατόν η ΝΕΡΙΤ να ζητά να διώξουν από το press room των Βρυξελλών όλες τις κάμερες; 

Η πληροφορία ήταν σοκαριστική: 
"Πριν από λίγο έκαναν τη γκάφα να ζητήσουν από τον κάμεραμαν του συμβουλίου να αποχωρήσει. Ο χώρος είναι δημόσιος και η συνέντευξη επίσης δημόσια και ελεύθερα προσβάσιμη. Ο συνάδελφος ήταν σοκαρισμένος, they tried to intimidate me, είπε. Υπόψιν αυτό γίνεται τώρα τελευταία, προ Σαμαρά είχε 200 κάμερες στο briefing room". 

Έτσι το ψάξαμε. 
Κι αυτά που διαπιστώσαμε, τα παραθέτουμε με τις ανάλογες φωτογραφίες. 

Ο  Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συνέντευξη του μοιράστηκε έντυπα σε όλα τα ΜΜΕ μέσω του ΑΠΕ με πηγή το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 
Στο κανάλι του Μαξίμου στο you tube η 20λεπτη συνέντευξη Τύπου φαίνεται πως καλύπτεται από μια μόνο κάμερα (προφανώς αυτή του κάμεραμαν Γ.Δήμα, συνταξιούχου, πρώην ΕΡΤικού που είναι συμβασιούχος στη γενική γραμματεία για να καλύπτει αποκλειστικά τα ταξίδια Σαμαρά).
 
Τα Μέσα κάλυψης στην Ε.Ε
Η κάμερα είναι σχεδόν ακίνητη στο πρόσωπο του Σαμαρά και όταν κάνει zoom out φαίνονται στο πλάνο οι άλλοι υπουργοί δίπλα στον πρωθυπουργό, αν και πολλές στιγμές η εικόνα είναι φλου...
Στις Βρυξέλλες στο μεταξύ τα Μέσα κάλυψης είναι πλούσια. Υπάρχουν πολλές αίθουσες για τον Τύπο, προσφέρεται στούντιο με όλα τα τεχνικά μέσα για τα βίντεο, υπάρχει η κεντρική αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου των αρχηγών κρατών στην οποία είναι ελεύθερη η είσοδος όλων των καμαραμέν.
 Εκτός βέβαια από την περίπτωση της Ελλάδας!

Εκεί υπάρχει μόνο η κάμερα της ΝΕΡΙΤ και τους πρωθυπουργού. Κανείς άλλος καμεραμέν, ούτε καν αυτός του EbS Κανάλι  που δίνει εικόνα μέσω του Διαδικτύου!
Η είσοδος Α.Σαμαρά
Το Κέντρο Τύπου των Βρυξελλών διαθέτει το δικό του κανάλι ενημέρωσης, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο το δηλώσεων των αρχηγών κρατών, τις συνεντεύξεις Τύπου των κρατών (δέστε τις φωτο) και ότι άλλο ενδιαφέρει. 

Στη Σύνοδο της 24ης Οκτωβρίου, καταγράφεται η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά αλλά μετά τις συνεντεύξεις Τύπου υπάρχουν μόνο της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Λετονίας, Πολωνίας, Γερμανίας, κ.λ.π. Για την Ελλάδα υπάρχει το βίντεο που ο primeminister ανέβασε στο πρωθυπουργικό κανάλι του you tube! 
Αποδεικνύεται λοιπόν πως το σχέδιο της επικοινωνιακής δικτατορίας της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι ένα περιορισμένο σχέδιο εφαρμογής μόνο στην Ελλάδα. Και φυσικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αποδεικνύεται γιατί δεν υπάρχει briefing. 
Γιατί σταμάτησαν με νύχια και με δόντια την εκπομπή του Euronews Greek πριν δυο χρόνια, κάνοντας ρεζίλι όλη τη χώρα στα μάτια της Ευρώπης και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία πλήρωσε για να μεταφραστεί το Euronews από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Γιατί εν τέλει έκλεισε με τέτοιο φασιστικό τρόπο η ΕΡΤ και γιατί ότι κι αν γίνει, ότι και να ειπωθεί, ότι νόμος και να καταπατηθεί, το μέγαρο Μαξίμου δεν ιδρώνει.
Στόχος είναι ένας. Ο πλήρης έλεγχος σε ότι προβάλλεται, σε ότι ακούγεται, σε ότι δεν παράγεται και δεν εκπέμπεται στα υπόγεια του Μαξίμου...


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: