mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Περιφερειακά κανάλια Μακεδονίας εναντίον Digea!

Η Θεσσαλονίκη πήρε το ...όπλο της. Με δυο τηλεοπτικά σπότ, τα περιφερειακά κανάλια της Μακεδονίας καλούν τον πολιτικό κόσμο να πάρει θέση στο "έγκλημα", όπως λένε της παράδοσης των ψηφιακών συνχοτήτων στη Digea.
Την ίδια ώρα, παρά τις επίσημες δηλώσεις του Μενέλαου Δασκαλάκη, η ψηφιακή μετάβαση στην Κεντρική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναβάλλεται! 
Στους παρακάτω συνδέσμους μεταδίδονται τα δυο σπότ των περιφερειακών καναλιών

http://www.dailymotion.com/video/x28pj6d_spot-diamartirias-02_tv

http://www.dailymotion.com/video/x28pj59_spot-diamartirias-01_tv

Και εδώ αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της αναβολής από το site του digitaltvinfo.gr

Κι όμως το 4ο switch off αναβάλλεται!


Σαν το γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Σε πείσμα όλων των προσπαθειών τελικά το 4ο switch off σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα αναβάλλεται! Η πληροφορία διακινείται τις τελευταίες ώρες και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών με την έκδοση νέας ΚΥΑ. Ήδη πάντως αποσύρθηκε η διαφημιστική καμπάνια για το switch off. Ως νέα ημερομηνία για το 4ο σημείο της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης ακούστηκε 21η Νοεμβρίου! Κανείς δεν γνωρίζει αν θα διατηρηθεί η ημερομηνία του 5ου switch off του Νοέμβρη. Το σίγουρο είναι πως και η αυτή η ημερομηνία θα αλλάξει.
Ο λόγος αυτής της νέας και δεύτερης κατά σειρά αναβολής για τις τρεις περιοχές της χώρας, είναι δύσκολο να αποδειχθεί με ακρίβεια. Τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης ήταν γνωστό εδώ και δεκαπέντε μέρες πως δεν πρόκειται να υπογράψουν τη σύμβαση με τη Digea. Για αυτό εξάλλου το λόγο λεγόταν στην αγορά πως το switch off θα γίνει στις άλλες δυο περιοχές και στη Μακεδονία θα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει. 
 Τα περιφερειακά κανάλια σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία έχουν υπογράψει τη σύμβαση με τη Digea. Προφανώς υπάρχει και άλλος λόγος για την αναβολή που για μια ακόμη φορά καθυστερεί την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Το ερώτημα τώρα είναι πως θα αντιδράσουν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που έθεσαν ως όρο της πληρωμής των χρημάτων για το ψηφιακό μέρισμα, να σβήσουν όλες οι αναλογικές εκπομπές ως τον Μάρτιο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: