mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο νέος εκπρόσωπος του Μπακατσέλου "έστησε" τους απλήρωτους εργαζόμενους του "Αγγελιοφόρου"

<<Καψόνια, μπαρούτι και κούφιες υποσχέσεις σε «Αγγελιοφόρο»>>.
Γράφει το: agelioforum.wordpress.com

Σε ψυχολογικές δοκιμασίες στρατιωτικής έμπνευσης αποφάσισε να υποβάλει η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» τους 120 απλήρωτους εργαζόμενους που απασχολεί.
Έπειτα από σκόπιμες καθυστερήσεις πολλών εβδομάδων, η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων στη Θεσσαλονίκη, εδέησε αργά σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι να λύσει τη γριφώδη σιωπή της και να προσκαλέσει το προσωπικό, για να το ενημερώσει. 
Έτσι, απέστειλε αιφνιδιαστικά e-mail, ζητώντας απ’ όλους να σπεύσουν να εμφανιστούν ‒ σε λιγότερο από 60 λεπτά της ώρας ‒ σε ευρεία συνάντηση, στην οποία θα μιλούσε ο φρεσκοδιορισμένος εκπρόσωπος της διοίκησης, Παντελής Χαλβατζάκης. Το φλέγον ζήτημα, που αποτελεί καθημερινό αντικείμενο συζήτησης και επί του οποίου όλοι προσδοκούσαν να γίνουν λίγο… σοφότεροι, είναι οι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Δαναΐδων 4, και ανέμεναν από τον κατ΄ επάγγελμα δικηγόρο Παντελή Χαλβατζάκη, ο οποίος εσχάτως εκτελεί και χρέη γενικού διευθυντή της εταιρίας, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Ωστόσο, την ώρα που όλοι είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν να… διαφωτιστούν, κατέφθασε νέα, επείγουσα ηλεκτρονική ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία η ενημέρωση αναβάλλεται για 24 ώρες, χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση. Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παρισταμένων εκπρόσωποι της διοίκησης έκαναν λόγο για «σφάλμα της γραμματείας» και «παρανόηση εκ μέρους μίας υπαλλήλου».
Η αναβολή της συνάντησης πυροδότησε νέο κύμα οργής κατά της εργοδοσίας, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι εμπαίζονται με κούφιες υποσχέσεις και καλούνται να συμμετάσχουν σε καψόνια στρατιωτικού τύπου, την ώρα που στερούνται το μισθό τους και εξωθούνται στην ανέχεια.
Η ατμόσφαιρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του «Αγγελιοφόρου» μυρίζει πλέον… μπαρούτι. Σχεδόν το σύνολο του προσωπικού δεν έχει ακόμη πληρωθεί το μισθό του Ιουλίου, ενώ έχει λαμβάνειν το 60% των αποδοχών ενός μηνός για την εργασία του κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2013 – κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπέγραψε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών από 25% έως 30%.
Ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος, Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, αποφεύγει συστηματικά κατά τους τελευταίους μήνες να συναντηθεί με το προσωπικό της εταιρίας του και να το ενημερώσει επαρκώς, επιτρέποντας έτσι να καλλιεργούνται σενάρια για τους χειρισμούς και τις επιδιώξεις του.
Ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών διεθνώς, έχει οικοδομήσει επί σειρά ετών το επιχειρηματικό και κοινωνικό προφίλ του, προβάλλοντας με κάθε ευκαιρία την ιδιότητα του εκδότη εφημερίδας, ιδίως στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Ωστόσο, έχει επί της ουσίας αθετήσει σχεδόν όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο εσωτερικό, είτε ο ίδιος είτε μέσω εκπροσώπων του, κατά τα τελευταία δύο χρόνια προς τους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος που εκπροσωπεί.
Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις του, οι οποίες συνοψίζονται στη φράση «θα απολύσω όσους δεν χρειάζομαι, αλλά όσους κρατήσω θα τους πληρώνω στην ώρα τους, γιατί αυτό είναι θέμα τιμής για μένα», αρνείται να καταβάλει από τις αρχές του 2012 έως και σήμερα εγκαίρως τη μισθοδοσία σε όσους απασχολεί. Το αποτέλεσμα είναι γύρω στους 120 εργαζομένους να εξωθούνται μαζί με τις οικογένειές τους στα όρια της επιβίωσης, αναλογιζόμενοι ταυτοχρόνως το τι τους επιφυλάσσουν οι απώτερες στοχεύσεις της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: