mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια πρεμιέρα για το έργο του Αυγερόπουλου "Agora"




Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης CPH:DOX (9 Νοεμβρίου 2014)

Μετά από μια τετραετία έρευνας και παραγωγής, το AGORÁ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου μόλις ολοκληρώθηκε. Ο δημιουργός του "Εξάντα" της ΕΡΤ, παρουσιάζει την ταινία-κιβωτό της ελληνικής κρίσης σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CPH:DOX
(Κοπεγχάγη, 6-16 Νοεμβρίου 2014).

Μετά από 13 χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας και κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την πατρίδα του. Καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα από τα πρώτα της στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου. Γίνεται μάρτυρας των λαϊκών αντιδράσεων στο δρόμο, της ανόδου του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.




Το AGORÁ συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της κοινωνικής τραγωδίας που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία πενταετία, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για μια παγκόσμια συστημική κρίση σε εξέλιξη και μια ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που διεξάγει οικονομικά πειράματα υψηλού ρίσκου χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Small Planet (εταιρία παραγωγής των ντοκιμαντέρ της σειράς Εξάντας), σε συμπαραγωγή με τη δημόσια γερμανική τηλεόραση WDR (Westdeutscher Rundfunk) και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, το AGORÁ -στην 90λεπτη εκδοχή του- θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CPH:DOX στην Κοπεγχάγη. Η ταινία παρουσιάζεται ως επίσημη συμμετοχή στο MEGATRENDS, ένα νέο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να καταγράψει σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στο κοινωνικό, πολιτικό και τεχνολογικό πεδίο. Η προβολή του AGORÁ θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του σκηνοθέτη, Γιώργου Αυγερόπουλου, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Από τις 23 Οκτωβρίου 2014, επισκεφθείτε το επίσημο site της ταινίας: www.agorathedoc.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: