mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καβγάς για τα "μετρητά" της διαφήμισης!

Η απαίτηση των τηλεοπτικών καναλιών να πληρώνονται για τα διαφημιστικά πακέτα εφεξής σε μετρητά, προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην αγορά. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών μετά τη «φούσκα» της Leo Burnett προωθούν την αλλαγή μοντέλου στο σύστημα πληρωμών, κάτι για το οποίο είχαν ήδη προϊδεάσει από την περασμένη Άνοιξη διαφημιζόμενους και διαφημιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση άνοιξε ενόψει της διανομής στα νέα πακέτα διαφήμισης. Τα κανάλια ουσιαστικά δηλώνουν πως δεν θα πάρουν διαφημιστικά πακέτα χωρίς μετρητά.
Η αντίδραση της "αγοράς" περιγράφεται μέσα από το δημοσίευμα του περιοδικού Marketing week με τον τίτλο "Τα μετρητά δεν είναι καλή ιδέα", πράγμα που σημαίνει πως οι διαφημιστικές δεν θέλουν να πληρώνουν μετρητά.

Γράφει το περιοδικό:



 Η είδηση ότι τα τηλεοπτικά κανάλια προσανατολίζονται προς ένα νέο σύστημα πληρωμών, που θα στηρίζεται στα μετρητά, αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη στην αγορά, που αν συμβεί θα συρρικνώσει σημαντικά τη διαφημιστική δαπάνη. Ο τρόπος πληρωμής, αφορά στην πραγματικότητα την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί στη συγκεκριμένη αγορά. Εκτός από τη γενική προσφορά χρήματος που αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη, υπάρχει και η προσφορά χρήματος που διαμορφώνεται στο εσωτερικό κάθε αγοράς.
 Σε μια ομαλή περίοδο οι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής στο εσωτερικό μιας αγοράς, αντισταθμίζονται από τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη γενικότερη ρευστότητα της οικονομίας μέσω του τραπεζικού συστήματος κι επηρεάζουν μόνο οριακά τη λειτουργία της. Στην έκτακτη αυτή περίοδο όμως, αυτό πλέον δεν ισχύει. Το αντίθετο -μια τέτοια κίνηση θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

Για τη συνέχεια στο:
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&cID=3&arId=39351

Δεν υπάρχουν σχόλια: