mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Οι δημοσιογράφοι στο πλευρό της κοινωνίας


Στο πλευρό των απεργών της Χαλυβουργικής.
Και όπως γράφεται μαζικά στο Διαδίκτυο
"Τα μόνα τους αιτήματα είναι η επαναπρόσληψη των 34 συναδέλφων τους, οι οποίοι απολύθηκαν στις 31 Οκτωβρίου κ 1η Nοεμβρίου και να μην πειραχτούν οι εργασιακές τους σχέσεις".
Το μόνο που τους απέμεινε είναι η αξιοπρέπεια του εργάτη.
Στις εγκαταστάσεις των απεργών βρέθηκαν χθές εκπρόσωποι των παρατάξεων της Α.Ρ.Π.Α, συνδικαλιστές στα σχήματα και παρατάξεις των ΜΜΕ. Όπως μας γράφουν:  
"Η υποδοχή τους ήταν εξαιρετική, διαβάσαμε το ψήφισμα, τους δώσαμε και 300 ευρώ ενίσχυση και μας καταχειροκρότησαν . Άνθρωποι απλοί, με σχισμένα χέρια και πρόσωπα από τη σκληρή δουλειά, εκεί που δένεται τ' ατσάλι, με πολύ κουράγιο στον αγώνα τους και συγκινημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση απλών ανθρώπων. Πώς να γυρίσουμε στη δουλειά αυτή για 500 ευρώ μας έλεγαν! Κια να σκεφτείτε ότι το άλλο εργαστάσιο στο Βόλο δυστυχώς εξαρχής έχει υπογράψει, άρα μιλάμε για ακόμα πιο δύσκολο αγώνα! Είναι μια εμπειρία να πάει όσο περισσότερος κόσμος οργανωμένα, ακόμα και με μερικά αγαθα, όπως γάλα, τρόφιμα ,ότι μπορεί ο καθένας. Όλα μοιράζονται από επιτροπή όπως και οι απεργιακές ενισχύσεις που μαζεύονται".

Το ψήφισμα των αριστερών παρατάξεων και των συνδικαλιστών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 Η απεργία διαρκείας των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας που ήδη έχει κλείσει δυο εβδομάδες αποτελεί μια ηρωική απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, επειδή με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική συνέλευση του σωματείου τους απέρριψαν την πρότασή της για επιβολή 5ωρης εργασίας, με αντίστοιχη μείωση μισθών, είτε απολύσεις 180 σε σύνολο 378 εργαζομένων. Το εργοδοτικό σχέδιο οδηγεί σε δραματική μείωση των μισθών κατά 50% ωθώντας τους χαλυβουργούς στη φτώχεια και την ανέχεια.
 Η εργοδοσία έχοντας αποθρασυνθεί από το αντιδραστικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο βέβαια τηρεί ευλαβικά και η νυν εθνοσωτήρια συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και παράλληλα αξιοποιώντας το πέπλο σιωπής που έχουν απλώσει τα κυρίαρχα ΜΜΕ, προχώρησε με κυνικό τρόπο το αντεργατικό σχέδιό της επιδιώκοντας να γίνει η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που θα επιβάλει το 5ωρο. Όμως λογάριασε χωρίς τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν γυρνάν για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ και ότι πίσω δεν κάνουνε.
«Διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζοντας το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας», δηλώνουν κάνοντας υπερήφανους όλους τους εργαζόμενους για το δύσκολο αλλά δίκαιο δρόμο που διάλεξαν.


 Σε πολλούς κλάδους οι μαζικές απολύσεις, η επιβολή τοπικών «μνημονίων» λιτότητας και ελαστικοποίησης της εργασίας, η απλήρωτη δουλειά και ο εργοδοτικός δεσποτισμός είναι μια καθημερινότητα. Ιδιαίτερα έχει πληγεί και ο χώρος των μέσων ενημέρωσης, όπου οι εκδότες-καναλάρχες κατά το δοκούν απολύουν, μειώνουν μισθούς, επιβάλουν εκ περιτροπής κι ελαστική εργασία, τρομοκρατούν εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς και υπαλλήλους στις επιχειρήσεις τους.
 Η μεγάλη μάχη των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδος φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το δίλημμα «ή αυτοί ή εμείς». -Ή η κυβέρνηση, οι τροϊκανοί επιτηρητές, η εργοδοσία, οι τραπεζίτες, ο κόσμος του κεφαλαίου, που βλέπουν τη σημερινή καπιταλιστική κρίση ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία να λεηλατήσουν τα εργατικά δικαιώματα και δρομολογούν τα πιο βάρβαρα μέτρα για να αποπληρωθούν οι πιστωτές, -Ή εμείς, ο κόσμος της εργασίας, που μπορούμε με τον κοινό, ενωτικό αγώνα μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας, να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, την ελαστική εργασία, την υποτακτική ζωή, να οργανώσουμε την αντίσταση, την ανυπακοή, την ανατροπή της χούντας που μας έχουν επιβάλει και να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτό τον τόπο, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις! Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.

 Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι πιο κάτω συλλογικότητες από το χώρο των ΜΜΕ: - Πρωτοβουλία για την Ανατροπή - ΕΣΗΕΑ - Ασύνταχτος Τύπος – ΕΣΗΕΜ-Θ - Παρατύπως / Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών - ΕΣΠΗΤ - Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΑΡΠΑ - ΠΟΕΣΥ - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης – ΕΠΗΕΑ - Ανασυγκρότηση Τεχνικών Τύπου Αθήνας - ΕΤΥΠΤΑ Και οι συνδικαλιστές: - Αγγέλης Γιάννης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ - Αλεξιάδης Αλέξης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ - Αναστασιάδης Τάσος, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ - Δεργιαδές Φίλιππος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ - Διαμάντης Χρήστος, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ - Δρίβας Παναγιώτης, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ - Ελαφρός Γιάννης, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ - Ευθυμιάτου Μαίρη, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΠΗΤ - Κατερίνης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ - Λιακόπουλος Απόλλωνας, μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ - Μεϊντάνη Μαρίνα, μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ - Μπράτσος Νάσος, μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ - Πραμαντιώτης Χρήστος, μέλος ΔΣ ΕΣΠΗΤ - Πρωτολάτης Σταμάτης, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ - Ράπτης Κώστας, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ - Σακελλαρίου Γιάννα, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΠΗΕΑ - Σιάχος Μιχάλης, μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ - Σκουτέρης Παναγιώτης, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: