mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η 2η δόση της σφαγής στα ΜΜΕ αρχίζει...

Ο πρόεδρος της ένωσης εκδοτών Σταύρος Ψυχάρης κάλεσε αιφνιδιαστικά τον πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση. Κατά πληροφορίες που καταγράφηκαν στο blog http://financialcrimesnews.blogspot.com/ μίλησε για μειώσεις στους μισθούς. Αλλιώς θα προχωρήσει σε απολύσεις. Το γνωστό επιχείρημα για να γίνουν και τα δυο τελικά. Όπως στο συγκρότημα Μπόμπολα. Και μειώσεις και απολύσεις. Στην περίπτωση του ΔΟΛ ενημερώνεται η ΕΣΗΕΑ γιατί υπάρχει μεγάλη αντίσταση από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στο Νέο Φάληρο περιμένουν τη νέα δόση ατομικών συμβάσεων.
Το σχέδιο των εκδοτών προχωρά κανονικά. Θα "απαλλαγούν" από το 50% του προσωπικού τους, θα εφαρμόσουν μειώσεις κατά 30% στις αμοιβές και φυσικά θα κρατήσουν τα απαξιωμένα Μέσα τους για τα παιχνίδια της διαπλοκής στη νέα φάση των media.
Και όλα αυτά, δυστυχώς με την πλατιά συναίνεση των ιδίων των εργαζομένων τους. Πού βλέπουν το τυρί αλλά όχι τη φάκα.
Στο μεταξύ στο κτίριο της Ακαδημίας συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες οι αιτήσεις για ένα κομμάτι ενίσχυσης από το "σωματείο"(κάτι σαν φιλόπτωχο ταμείο δηλαδή).  Έξω οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, άρχισαν ήδη να τους κόβουν το ρεύμα, να τους παίρνουν τα σπίτια οι Τράπεζες.
Πουθενά δεν διαφαίνεται η αγωνιστική διάθεση των σωματείων. Η κινητικότητα καταγράφεται στις συναντήσεις, στις επαφές και πάλι στις συναντήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: