mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αναζητούνται Έλληνες σε ...κρίση

Εκτός από το βρετανικό ριάλιτυ του Channel 4 και το ρεπορτάζ του BBC, υπάρχουν και άλλα Μέσα που εντρυφούν το διάστημα αυτό στην κρίση των Ελλήνων.
Μια τέτοια προσπάθεια βρήκαμε στο Διαδίκτυο, στη σελίδα του δημοσιογράφου Nicolas Brodard.
Ο ίδιος συστήνεται ως εξής: "Ο εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού είναι ο Nicolas Brodard, Ελβετός ανεξάρτητος φωτογράφος και δημοσιογράφος που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην Κωνσταντινούπολη, με την πολύτιμη υποστήριξη μερικών τοπικών επαφών. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα δημιουργηθεί με σκοπό να δημοσιευθεί στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά και ιστοχώρους). Πιθανών να συνεχιστεί και μετά από τις αναφερόμενες ημερομηνίες με σκοπό τη δημιουργία μιας ευρύτερης επικοινωνιακής και ενημερωτικής πλατφόρμας".
Ζητάει υποψήφιους Έλληνες σε κρίση για να μιλήσουν για την κρίση σε ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει στην Αθήνα.

Ιδού και η "αγγελία"

Δίνουμε φωνή στους Έλληνες στα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Δίνουμε ένα πρόσωπο συγκεκριμένο στην κρίση. Επιχειρούμε μια νέα προσέγγιση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
ΤΙ
Ένα ντοκιμαντέρ με τον προσωρινό τίτλο "Stories from Athens" (ιστορίες από την Αθήνα) επιχειρεί να δώσει πρόσωπο στην ελληνική κρίση. Με μια σειρά φωτογραφικών πορτρέτων και συνεντεύξεων απλών ανθρώπων που ζουν κάτω από την πίεση της κρίσης, προτείνουμε στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης μια διαφορετική προοπτική αυτών των δύσκολων καιρών.
ΓΙΑΤΙ
Αυτό το εγχείρημα θέλει να δώσει τη φωνή στους Έλληνες στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, και να προσφέρει μια διαφορετική ματιά σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα. Γιατί είναι πλέον καιρός να μιλήσουμε για το τι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν, και όχι να προσεγγίζουμε την κατάσταση με όρους όπως: παγκόσμια κρίση, ελληνικό χρέος, μειωμένες αγορές, διεθνές νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση που καταρρέει, Παπανδρέου, Σαρκοζί, Μέρκελ,… Επειδή άνθρωποι άλλων χωρών θα αντιμετωπίσουν πιθανώς την ίδια κατάσταση αργά ή γρήγορα.
ΠΟΙΟΣ
Μπορεί να είσαι εσύ, μπορεί να να είναι ένας από τους συγγενείς ή τους φίλους σου.

Αυτό το ντοκιμαντέρ ψάχνει για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης, πρωταγωνιστές που έχουν να πουν ενδιαφέρουσες ή και επικές ιστορίες για την τρέχουσα κατάστασή τους, αλλά και πολίτες που θα ήθελαν να μοιραστούν την οπτική τους.
Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ.
 Σας παρακαλούμε να συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και να μας προτείνετε προφίλ!
ΠΩΣ
Συνεντεύξεις και φωτογραφικά πορτρέτα. Οι επιλεγμένοι πρωταγωνιστές θα φωτογραφιθούν κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής τους στο σπίτι, στην εργασία, ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται από συνεντεύξεις, περιγράφοντας την κατάσταση των πρωταγωνιστών.
ΠΟY/ ΠΟΤΕ Στην Αθήνα, από 4 έως και 11 Νοεμβρίου 2011. Οπουδήποτε στην πόλη, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στείλτε τις προτάσεις σας από τώρα!

Πηγή: http://www.nicolasbrodard.com/projects/athens/gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: