mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα των συχνοτήτων

Αναστάτωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε η αποκάλυψη πως το Αιγαίο παραδόθηκε στις τούρκικες συχνότητες. Δεν είναι όμως μόνο η περίπτωση της Μυτιλήνης από όπου και ξέσπασαν οι αντιδράσεις επειδή στο νησί δεν ακούγονται πλέον τα ελληνικά ραδιόφωνα.
Πρόκειται για την κάλυψη των ελληνικών συνόρων, τα οποία άφησε ακάλυπτα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών διατάζοντας την ΕΡΤ να σβήσει περίπου 75 αναμεταδότες της. Και η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αντί να κάνει έφεση ή να ζητήσει επανεξέταση του ζητήματος με επιχείρημα το «εθνικό συμφέρον κάλυψης των συνόρων, κατέβασε τους «παράνομους» πομπούς.
Αιτία ήταν η πιθανότητα να της επιβληθεί πρόστιμο ως και 600 χιλιάδες ευρώ. Το ζήτημα της Κάλυψης των συνόρων από εκπομπές γειτονικών χωρών είναι πολύπλοκο.
Το ραδιοτηλεοπτικό χάος και η μη χορήγηση αδειών λειτουργία το έχουν μετατρέψει σε γόρδιο δεσμό για τη χώρα μας.
 Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ο αναμεταδότης στο Πλωμάρι της Λέσβου που κατέβηκε από την ΕΡΤ είχε αγορασθεί με λεφτά του υπουργείου Αιγαίου!

 Η ΕΕΤΤ που πήρε την αρμοδιότητα ελέγχου των συχνοτήτων με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το ΕΣΡ, εφαρμόζει έναν από τους νόμους χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις συνθήκες που επικρατούν. Η απόφαση της ΕΕΤΤ ελήφθη μετά από καταγγελία ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στον οποίο επίσης απαγορεύθηκε να εκπέμπει από συγκεκριμένη συχνότητα.
Ο ιδιωτικός σταθμός στράφηκε κατά της ΕΡΤ και η ΕΕΤΤ αντί να βρει άλλη λύση απαγόρευσε και στην κρατική τηλεόραση τις εκπομπές από αναμεταδότες που δεν έχουν άδεια. Και έτσι με το γνωστό ελληνικό τρόπο οι Έλληνες Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών δεν μπορούν να ακούνε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: