mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα δάνεια αφορούν τελικά την ιδιοκτησία, όχι τους εργαζόμενους

Τελικά οι εργαζόμενοι στην "Ε" αποφάσισαν την απεργία, 3ήμερη από την ερχόμενη Πέμπτη με αποτέλεσμα, αν δεν πληρώσει η ιδιοκτησία, να μην βγει η Κυριακάτικη. Όπως έγινε κατανοητό η λήψη η μη δανείου δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά την ιδιοκτησία και τη διοίκηση. Και τα χρήματα του δανείου θα δοθούν για τις απολύσεις τους....

ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων (24/11/2011)

 Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει απο τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απληρωτοι απο τον περασμένο Αύγουστο.
 Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει απο την διοίκηση:
 -Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.

-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
 -Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 -Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια την συνέλευση: α) για το business plan β) για την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας
 Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, που παραμένουν απλήρωτοι η διώκονται με απολύσεις η υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: