mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη της συχνότητας του Alter

Ως εδώ και μη παρέκει είπαν πια οι εργαζόμενοι στο Alter και προχώρησαν το βράδυ σε κατάληψη της ροής του καναλιού σταματώντας την προβολή ταινιών και διαφημίσεων.
Όπως γράφει και το http://peiratikoreportaz.blogspot.com/ οι εργαζόμενοι καλούν σε συμπαράσταση και βοήθεια τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Γράφει το blog:


"Aθέτησε ο Κ.Γιαννίκος την συμφωνία να μεταδίδεται τον τρέιλερ των απλήρωτων εργαζόμενων, καθώς επίσης και το να μη μεταδίδονται διαφημίσεις δωρεάν. Ετσι , οι εργαζόμενοι ,πριν λίγη ώρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν απόψε σε κατάληψη του κτιρίου του καναλιού. Οι συνάδελφοι είναιν αποφασισμένοι, γιατί απλήρωτοι επι πολλούς μήνες έχουνν φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Οσοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι, φωτορεπόρτρ μπορείτε πηγαίνετε, τώρα, στο alter για συμπαράσταση".



Μόλις πριν δυο μέρες οι τεχνικοί του Alter με ανακοίνωση τους θύμισαν μια μεγάλη αλήθεια:
"Το Alter είναι πρόβλημα όλων μας". Την ακούσαμε;


Συνάδελφοι! Στις μέρες μας ζούμε την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες και θυσίες όλων των εργαζομένων. Είναι τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης, που ο εργατικός μεσαίωνας που θέλουν να μας φέρουν, δεν πλήττει απλά και μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά και την ίδια μας την αξιοπρέπεια, την ίδια μας την ζωή, την υπόστασή μας ολόκληρη.


Στα κανάλια που εργαζόμαστε, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, με πρωτοπόρο τον ΣΚΑΙ, όπου οι εργαζόμενοί του έχουν φθάσει σε σημείο να δουλεύουν σε συνθήκες “εργασιακού Νταχάου“.  Εμείς οι τεχνικοί, λόγω της αντίδρασής μας και των αγώνων μας έχουμε κρατήσει το ανάχωμά μας και δεν τις έχουμε υποστεί. Όμως η επίθεση που δεχόμαστε είναι σίγουρο πως  θα μεγαλώσει και θα γίνει αβυσσαλέα. Ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, πιθανό κλείσιμο καναλιών, ακόμα και συγχωνεύσεις εταιριών που θα επιφέρουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχει το… αχόρταγο μενού των εργοδοτών μας!

Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο ALTER που παραμένουν απλήρωτοι και τους οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Έχουν δει το πρόσωπο της ανέχειας να χαμογελάει σ αυτούς και τα παιδιά τους πάνω από ένα χρόνο. Ζουν με την αγωνία αν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και αν θα έχουν αύριο δουλειά.
Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι εργοδοτικές φωνές που λένε ότι δεν χωρούν τόσα κανάλια στον Ελληνικό χώρο και συμπληρώνουν πως κάποια θα κλείσουν (υπονοώντας το ALTER) και κάποια άλλα θα συγχωνευτούν. Όλα  αυτά βέβαια σε βάρος των εργαζομένων.

Απέναντι σ αυτήν την πρωτοφανή και σφοδρή επίθεση, ένα μόνο όπλο διαθέτουμε που μπορεί να την αποκρούσει! ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! Άλλωστε με αυτό το όπλο σταματήσαμε μέχρι τώρα τις ατομικές συμβάσεις που μας… σέρβιραν κάποια κανάλια! Το απαιτούν οι μέρες και οι καιροί αγαπητοί συνάδελφοι! Πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διπλανός συνάδελφος πρέπει να θεωρείτε και ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ!!!  Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε!

Συνάδελφοι μείνετε σε εγρήγορση! Έχουμε μπροστά μας  πολλούς αγώνες! Και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους κερδίσουμε!

                              ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ALTER ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: