mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μισθοί δημοτικών υπαλλήλων για δημοσιογράφους!


 

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον δήμαρχο Φυλής για το παρόν και το μέλλον του πολύπαθου "Ξένιου". Οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες και όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του σταθμού Κώστας Γεωργακόπουλος στο ΔΣ της ένωσης, ο δήμος αρχίζει να μισθοδοτεί τους εργαζόμενους με τις συμβάσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Η είδηση δόθηκε από τον τεχνικό σύμβουλος εξυγίανσης Γ.Νικητάκης ο οποίος  ειδοποιεί πως οι δημοσιογράφοι εθελοντικά θα μεταφερθούν στο δήμο...
Η αποκαλυπτική επιστολή του εκπροσώπου και η "ανακοίνωση" Νικητάκη από την οποία μαθαίνουμε πως η δημοτική επιχείρηση του "Ξένιου" δεν διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα(!) στη φωτο.

Η επιστολή

"Ο τεχνικός σύμβουλος, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα χρέη της επιχείρησης ανακοινώνει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μισθοδοτεί (και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011) τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, σύμφωνα με τις συμβάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς όπως γνωστοποιεί στη συνέχεια η Διοίκηση του Δήμου έχει αποφασίσει να εντάξει το σταθμό στο οργανόγραμμα του Δήμου Φυλής! Στη συνέχεια ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης, αναφέρει και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μεταφερθούν με νόμιμο τρόπο, αλλά εθελοντικά (;) οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM σε προσωποπαγείς θέσεις του Δήμου Φυλής.

Όμως επισημαίνει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να υπάρχει σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου των εργαζομένων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2005 και αναφέρεται στους νόμους 2527/1997, 2736/1999, 2738/1999 και 3051/2002, καθώς και το προεδρικό διάταγμα 164/2004 (δηλ. π.δ. Παυλόπουλου) που αφορά εργαζόμενους που έχουν να κάνουν με τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ο κ. Νικητάκης γνωστοποιεί την 18η Νοεμβρίου 2011 ως καταληκτική ημερομηνία για όσους εργαζόμενους επιθυμούν τη μεταφορά τους στο Δήμο, για να υποβάλουν σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου.
 Ωστόσο ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης του σταθμού δεν διευκρινίζει :
 α) αν αυτοί οι εργαζόμενοι που θα υποβάλουν αίτηση, θα εργάζονται τελικά απευθείας στο Δήμο, ή στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα έχει μεταφερθεί στην οργανική λειτουργία του Δήμου;
Μήπως αυτοί οι εργαζόμενοι θα είναι υποψήφιοι για να μπουν μελλοντικά σε εργασιακή εφεδρεία, έχοντας περάσει πρόσφατα τις πύλες του υπερχρεωμένου- κατακόκκινου Δήμου Φυλής;
 β) τι θα συμβεί με όσους εργαζόμενους δεν υπογράψουν, την αίτηση μεταφοράς; Θα απολυθούν;
 Στο τέλος ο κ. Νικητάκης αναιρεί(;) όλα τα προηγούμενα, λέγοντας πως αν για διάφορους λόγους, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά όσων υποβάλουν τη σχετική εθελοντική αίτηση, δεν απεμπολούν, ούτε κινδυνεύουν να απεμπολήσουν στο μέλλον κανένα από τα ήδη υφιστάμενα και νόμιμα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
Ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης μάλλον μας τα μπερδεύει εσκεμμένα για να παγιδέψει τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM. Συνάδελφοι, αναλάβετε πρωτοβουλία πριν να είναι αργά και καλέστε σε συνάντηση, τον Δήμαρχο Φυλής κ. Δημήτρη Μπουραίμη και τον τεχνικό σύμβουλο εξυγίανσης κ. Γιώργο Νικητάκη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο στην ομίχλη, της σημερινής ανακοίνωσης –πρόσκλησης, προς τους εργαζόμενους του σταθμού. Κινηθείτε άμεσα, αγαπητοί συνάδελφοι.
Μην αφήνουμε το χρόνο να κυλάει, γιατί αυτό σίγουρα θα είναι εις βάρος των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: