mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση και με την Αλέκα Παπαρήγα

Η αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ είχε σήμερα συνάντηση κει τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ. Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

 «Απορρίπτουμε το υποκριτικό σύνθημα που αναφέρεται για την εξυγίανση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όλου του συστήματος της δημόσιας ενημέρωσης. Πίσω από τον όρο της εξυγίανσης βρίσκεται μια προσπάθεια και υποβάθμισης της ενημέρωσης και ενίσχυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης και κυρίως θέλουν να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό.

Να τους μετατρέψουν κυριολεκτικά σε μια εργασιακή εφεδρεία με ελαστικές μορφές απασχόλησης, μειωμένο προσωπικό, που ξαναλέμε δεν έχει σχέση με την πραγματική εξυγίανση, αλλά με τη συρρίκνωση του ρόλου της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, της δημόσιας ενημέρωσης, υπέρ της πλήρους ανεξέλεγκτης και απελευθερωμένης ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.
Πιστεύουμε ότι η πίεση δεν ασκείται μόνο από το μνημόνιο, μια πίεση που εμείς δεν τη δεχόμαστε, αλλά ασκείται και από τους ιδιώτες στο χώρο, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί η μεγάλη δύναμη στα χέρια λιγότερων ιδιωτών και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες δουλεμπορίου.

 Ξαναλέμε, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα εξυγίανσης, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα διόρθωσης ελαττωμάτων, αλλά δεν έχει κανένα καλό σκοπό η υπόθεση αυτή. Και τέλος διαφωνούμε ριζικά με αυτή τη νέα ληστεία που γίνεται, με τη μεταφορά δηλαδή των αποθεματικών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που δημιουργήθηκε από τη μείωση των μισθών τα τελευταία χρόνια, αυτά να μπουν στον γνωστό κορβανά και να πηγαίνουν στα διάφορα τοκοχρεολύσια, όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια με τα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα γίνει και τώρα, και όπως επιχειρείται κυριολεκτικά να συγκεντρωθεί χρήμα χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο λαός, που έχει δώσει χρήματα για τη διαμόρφωση αποθεματικών ταμείων κλπ για να τα πάνε στα τοκοχρεολύσια. Επομένως εμείς θα υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο. Είμαστε υπέρ του να βρίσκεται η τηλεόραση σε δημόσια χέρια, σε κοινωνικούς φορείς και από εκεί και πέρα μέσα στις σημερινές συνθήκες εμείς να παλεύουμε για να ακούγονται όσο γίνεται περισσότερες φωνές και να υπάρχει, όσο μπορεί να υπάρχει, συμμετοχή και των φωνών που θεωρούνται μειοψηφία και για να μην περιθωριοποιούνται εντελώς. Είναι άλλο πράγμα αυτό και δεν αφορά τους απλούς εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους».






Δεν υπάρχουν σχόλια: