mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απαιτείται αποφασιστική κινητοποίηση

Δήλωση του Γιάννη Αγγέλη, Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

http://protovouliagiatinanatropi.blogspot.com/

 Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον του δημοσιογραφικού κλάδου και τη στιγμή που οι εκδότες, επιβάλλοντας και ταυτόχρονα ακολουθώντας τις επιλογές της κυβέρνησης των μνημονίων, προχωρούν στην τελική μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους και την ενημέρωση, απαιτείται άμεσα η δυναμική και αποφασιστική κινητοποίηση του κλάδου. Οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, Πήγασο, Ελευθεροτυπία, Alter και στα άλλα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ επιβάλλουν στο σωματείο να αναλάβει άμεσα δράση.

Η εφαρμογή γνωστών τακτικών κωλυσιεργίας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η επί της ουσίας παρέμβαση και αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων στις εφημερίδες και στα άλλα ΜΜΕ είναι πλέον επικίνδυνη. Το ίδιο και η... πεπατημένη της ανούσιας γενικής καταγγελίας επί παντός επιστητού - και μάλιστα από επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του σωματείου.
 Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή υποστηρίζει ότι ο κλάδος των ΜΜΕ οφείλει και πρέπει να απεργεί μαζί με όλους τους εργαζομένους που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, μεριμνώντας, παράλληλα, για να υπάρξει εναλλακτική, απεργιακή ενημέρωση από τη σκοπιά των εργαζομένων και των σωματείων τους. Η Πρωτοβουλία σε κάθε περίπτωση, πάντως, υποστηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν. Παράλληλα, θεωρεί ότι -έστω και τώρα- η ΕΣΗΕΑ οφείλει να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, που πλήττονται βάναυσα από την επίθεση τρόικας, κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να οργανώσει τον αγώνα και να αποδείξει ότι δεν είναι κλινικά νεκρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: