mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δεν έλειπαν απλά, "έσβησαν" την παρουσία τους για να μην γίνει απεργία!

Η κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ είναι ακόμη χειρότερη από όσο νομίζουμε. Και οι δυνάμεις που δεν θέλουν τον κλάδο να αγωνιστεί αλλά να προσφέρει το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη χωρίς πολλά-πολλά φθάνουν πια στα άκρα.
Το πρωί υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση με θέματα τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ για αύριο Τρίτη υπήρχε και νέα συνεδρίαση του ΔΣ.  (Τα λέει και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης στη δική του δήλωση). Όσοι βρίσκονταν από τις 10.00 π.μ στο κτίριο τη Ακαδημίας είχαν προλάβει να ενημερωθούν για το ηλεκτρονικό μήνυμα του Σταύρου Ψυχάρη. Και φυσικά όλοι στον Τύπο ανέμεναν τις αποφάσεις για την απεργία της Τετάρτης -απόφαση που έλαβε το Διασωματειακό. Τα μέλη που ζήτησαν ειδική συνεδρίαση για τον ΕΔΟΕΑΠ δεν πήγαν.
Και ενώ η συνεδρίαση του ΔΣ άρχισε, μπήκε θέμα από τον πρόεδρο η πρόταση της 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη. Παρόντα ήταν έξι μέλη του ΔΣ, δηλαδή ακόμη και με 5-1 θα λαμβανόταν η απόφαση. Και τότε ο Χρ. Κυρίτσης αντέδρασε, λέγοντας πως δεν μπορεί να αλλάζει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης(!) και ότι αυτός διαφωνεί να συζητηθεί η απεργία επειδή λείπουν τα άλλα μέλη. (Το ποιός και γιατί έλειπε οφείλουν να το εξηγήσουν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές στους ψηφοφόρους τους).
Και δεν έφθασε αυτό αλλά φρόντισε να σβήσει την "παρουσία" του από τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Και επειδή ούτε η ΠΟΕΣΥ φρόντισε να λάβει σήμερα απόφαση για απεργία, η κήρυξη 24ωρης στα ΜΜΕ την Τετάρτη παραμένει μετέωρη.
Κι αν αύριο Τρίτη, τα συγκεκριμένα μέλη κρατήσουν την ίδια στάση, της απουσίας, της γενικής και γενικευμένης "καταγγελογίας" χωρίς ουσία και αντίκρισμα, όλοι καταλαβαίνουμε πως και η απεργία στην "Ελευθεροτυπία" μένει μετέωρη.
Μήπως για αυτό ορισμένοι διευθυντές εφημερίδων γνώριζαν από το μεσημέρι και υποστήριζαν πως δεν θα γίνει απεργία την Τετάρτη;
Μήπως τελικά οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν το άλμα και να βγουν στο πεζοδρόμιο να απεργήσουν αναγκάζοντας το σωματείο -ότι απέμεινε από αυτό- να κατέβει στο δρόμο.
Έτσι κι αλλιώς τον πόλεμο στους εργαζόμενους τους, οι εκδότες τον κήρυξαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: