mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τρία δράματα, δυο κωμωδίες για την ΕΡΤ

Τελικά η κρατική τηλεόραση το αποφάσισε. Θα επιστρέψει στο χώρο της μυθοπλασίας. Και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της "Ισοτιμίας" ότι η απάντηση της ΕΡΤ στην απόπειρα συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της, είναι διαγωνισμός για την παραγωγή ελληνικών σειρών. Οι πληροφορίες λένε πως ήδη υπάρχει εκτίμηση για ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ που θα δώσει το 2011 η ΕΡΤ για την παραγωγή ελληνικών σειρών. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ http://www.ert.gr/el/anakoinoseis/prosklisi-endiaferontos-paragogon-dimioyrgon-gia-katathesi-protaseon-tileoptikon-seiron-mythoplasias-periodoy-2011-2012
ζητούνται προτάσεις για 5 ελληνικές σειρές, τρείς δραματικές και δυο κωμικές.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από ενδιαφερόμενες εταιρείες λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Σημειώνουμε μόνο τον όρο ότι "Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα της τελικής επιλογής των βασικών συντελεστών και της τελικής διαμόρφωσης του προϋπολογισμού- κοστολογίου".

Η προκήρυξη της ΕΡΤ



Η ΕΡΤ Α.Ε. έχοντας υπόψη:

α. Τις διατάξεις του Ν. 1730/87(όπως έχει τροποποιηθεί)

β. Τον Κανονισμό Προμήθειας Ρ/Φ και Τ/Ο Προγράμματος (ΦΕΚ 335/ 17.3.2000, τεύχος 2)

γ. Την υπ΄αριθμ. πρωτ. 957/22.4.2010 (Θ.1ο ) Α. Δ.Σ.

δ. Τις ανάγκες του προγράμματος της Γενικής Δ/νσης Τηλεόρασης

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ε Ι

Κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό/δημιουργό να καταθέσει προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, έως την 31η Ιανουαρίου 2011.

Η ΕΡΤ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, οι οποίες θα εμπλουτίσουν το προσεχές πρόγραμμά της, με προτεραιότητα την τηλεοπτική ζώνη 20:00-23:00. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η μετάδοση δραματικών και κωμικών σειρών εβδομαδιαίας συχνότητας οι οποίες θα πρέπει να βασίζονται σε πρωτότυπα σενάρια, ή διασκευές σύγχρονων και κλασσικών λογοτεχνικών έργων. Ειδικότερα επιδιώκεται η παραγωγή και η μετάδοση σειρών με ενδιαφέρουσα πλοκή και πρωτοτυπία τόσο στη φόρμα, όσο και στο περιεχόμενο.

Α. Δραματικές Σειρές

Αριθμός επεισοδίων:

α) 8 έως 10 επεισόδια Χ 45΄, με ενδεικτικό χρόνο έναρξης μετάδοσης τον Οκτώβριο 2011

β) 16 έως 20 επεισόδια Χ 45΄, με ενδεικτικό χρόνο έναρξης μετάδοσης τον Ιανουάριο 2012

γ) 24 έως 26 επεισόδια Χ 45΄, με ενδεικτικό χρόνο έναρξης μετάδοσης τον Οκτώβριο 2012

Β. Κωμικές Σειρές

Αριθμός επεισοδίων:

α) 8 έως 10 επεισόδια Χ 45΄, με ενδεικτικό χρόνο έναρξης μετάδοσης τον Οκτώβριο 2011

β) 16 έως 20 επεισόδια Χ 45΄, με ενδεικτικό χρόνο έναρξης μετάδοσης τον Ιανουάριο 2012

Άρθρο 1

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί/ δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με την παρούσα Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, σε έξι (6) αντίγραφα, στα κτίρια της ΕΡΤ που βρίσκονται στη συμβολή Λ. Μεσογείων και Κατεχάκη, στη διεύθυνση

ΕΡΤ Α.Ε.

Λ. Μεσογείων 136

Πρωτόκολλο Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης (Κτίριο 3)

ΑΘΗΝΑ 11527

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

α. Η γλώσσα στην οποία πρέπει να συνταχθούν και να κατατεθούν οι προτάσεις είναι η ελληνική

β. Κάθε πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από:

- Το Έντυπο της Αίτησης (επισυνάπτεται στην παρούσα Πρόσκληση)

- Κατάσταση των προτεινόμενων βασικών συντελεστών

- Τον συνολικό αριθμό των επεισοδίων

- Τα ολοκληρωμένα σενάρια των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων της κάθε

σειράς και σκαλέτα των υπολοίπων επεισοδίων

- Σύνοψη του έργου

-Σκηνοθετική προσέγγιση

-Βιογραφικά - εργογραφία των βασικών συντελεστών και της εταιρείας

παραγωγής

- Βεβαίωση εξασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις περιπτώσεις

διασκευών, όπου απαιτείται

- Αναλυτικό Προϋπολογισμό και Χρηματοδοτικό Πλάνο

γ. Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα της τελικής επιλογής των βασικών συντελεστών και της τελικής διαμόρφωσης του προϋπολογισμού- κοστολογίου.

Άρθρο 2

1. Ταυτόχρονα με την υποβολή της πρότασής του, ο ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει στην ΕΡΤ, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 υπογεγραμμένη από τον ίδιο, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή από το νόμιμο εκπρόσωπο, εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο ότι:

α) Δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, δεν έχει έλθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές ή οι εργασίες της επιχείρησης του δεν έχουν ανασταλεί ή δεν τελεί σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία που προβλέπεται από νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου.

β) Δεν βρίσκεται σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης ή σε διαδικασία έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή διαχείρισης συμβιβασμού με τους πιστωτές ή δεν υπόκειται σε άλλες παρόμοιες διαδικασίες που προβλέπονται από τις νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου.

γ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική του διαγωγή ή για σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα.

δ) Έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την καταβολή των εισφορών σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

ε) Έχει εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του .

στ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ψευδή δήλωση που αφορά στην παροχή πληροφοριών που απαιτούνται κατά τις διατάξεις της παρούσας πρόσκλησης.

2. Σε περίπτωση ανάθεσης υλοποίησης μίας παραγωγής και προ της υπογραφής της σύμβασης, ο παραγωγός / δημιουργός οφείλει να προσκομίσει στην ΕΡΤ Α.Ε. αποδεικτικά στοιχεία:

α) Ότι δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στα υπό στοιχεία α,β,γ,δ,ε,στ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Η ΕΡΤ Α.Ε. δέχεται ως ικανοποιητική απόδειξη για τις περιπτώσεις και α,β,δ και ε, πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια αρχή και για τις περιπτώσεις γ και στ, αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή ατομική επιχείρηση και του Διευθύνοντα Συμβούλου για Α.Ε. ή του Διαχειριστή για ΕΠΕ και προσωπικές εταιρείες.

Στις περιπτώσεις αλλοδαπών ενδιαφερομένων, στη χώρα των οποίων δεν εκδίδονται τέτοια έγγραφα ή πιστοποιητικά ή αυτά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται στα υπό α, β και γ στοιχεία της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, αυτά δύνανται να αντικατασταθούν από ένορκη βεβαίωση του ενδιαφερομένου προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συμβολαιογράφου ή οποιοσδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής. Η αρμόδια αρχή ή ο συμβολαιογράφος εκδίδει πιστοποιητικό που βεβαιώνει τη γνησιότητα της ένορκης βεβαίωσης ή της υπεύθυνης δήλωσης. Στις περιπτώσεις αυτές όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

β) Της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής ικανότητας του παραγωγού/δημιουργού, η οποία δύναται κατά γενικό κανόνα να παρασχεθεί με ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω μέσα:

(1) Με κατάλληλες βεβαιώσεις Τραπεζών ή άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

(2) Με την υποβολή αντιγράφου του ισολογισμού της επιχείρησης ή φορολογικής δήλωσης εφόσον πρόκειται για επιχείρηση, η οποία κατά νόμο δεν συντάσσει ισολογισμό.

Σημειώνεται ότι αν για οποιαδήποτε εύλογη αιτία ο παραγωγός/δημιουργός αδυνατεί να προσκομίσει τα στοιχεία που ζητούνται από την ΕΡΤ Α.Ε., δύναται να αποδείξει την οικονομική και χρηματοπιστωτική ικανότητά του με οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, το οποίο η ΕΡΤ Α.Ε. κρίνει κατάλληλο.

Άρθρο 3

1. Ο αριθμός των προτάσεων που θα εγκριθούν, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προγράμματος της Γενικής Δ/νσης Τηλεόρασης, σε σχέση με τις δυνατότητες που παρέχει ο προϋπολογισμός της. Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ.

2. Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να ορίζει, σε συνεννόηση πάντοτε με τους παραγωγούς, τον τελικό κατάλογο των συντελεστών. Επίσης, να προτείνει τροποποιήσεις στα σενάρια και να συνεργάζεται ως προς την σκηνοθετική προσέγγιση, να διαπραγματεύεται την μετατροπή μιας προτεινόμενης εξωτερικής παραγωγής σε μεικτή, παρέχοντας τα μέσα και τις υπηρεσίες και να διαμορφώνει τον τελικό προϋπολογισμό-κοστολόγιο.

3. Η ΕΡΤ Α.Ε. δύναται να καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώνουν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά ή να παρέχουν σχετικές διευκρινίσεις εντός των ορίων των προαναφερομένων .

4. Η ΕΡΤ Α.Ε. σέβεται πλήρως την εμπιστευτική φύση κάθε πληροφορίας που παρέχεται από τους ενδιαφερόμενους.

5. Η Γενική Διεύθυνση Τ/Ο θα απαντήσει εγγράφως σε όσους καταθέσουν προτάσεις, εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: